{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zoektocht naar duurzaamheid

Afbeelding blog 'Mijn zoektocht naar duurzaamheid' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb er al vaker iets over gedeeld in mijn blogs en het laat me maar niet los… Mijn zoektocht naar duurzaamheid. Ik realiseer me dat het met vier kleine kids vaak te druk is om bijvoorbeeld helemaal afvalvrij boodschappen te doen. Ook dingen als het zelf maken van shampoo of gebruiken van herbruikbaar toiletpapier zijn een ver-van-mijn-bed-show. Allemaal geen optie voor mijn drukke bestaan helaas. Maar ik moet ook wat kunnen doen toch?!

Gewoon iets wat bij mij past, maar wel íets om verschil te maken. Ik heb nagedacht over ons afval, over wat we eten en over het plasticverbruik. Maar ik moet heel eerlijk toegeven; ik heb er op dit moment de energie niet voor. Gewoon. Nu. Even. Niet. En dat voelt best slecht hoor, om toe te geven. Maar het is de waarheid…

Ik vind deze fase in mijn leven echt heerlijk, maar ook enorm intensief. Ik wil mijn energie vooral steken in het zijn van een positieve moeder. En ik heb echt zoveel respect voor de moeders die dit kunnen combineren met het hergebruiken van je eigen mest of het bedenken van vegatarische recepten. Van het altijd denken aan een linnen tasje, tot het in detail scheiden van je afval. De eindeloze ritten heen- en weer naar de kringloop in plaats van lifesavers als online bestellen en thuis laten bezorgen. Van grote blokken zeep die scherp voelen aan je lichaam tot aan wasbare billendoekjes (zelfgemaakt!) en katoenen broodzakken… ik snap NIET hoe mensen het doen.

En wanneer?! Tussen het verschonen van luiers, afnemen van ramen waarop jam zit, stift van kastjes halen, spelletjes doen, proberen je huis op te ruimen en tranen te drogen en pleisters te plakken en alles weer opnieuw? Blijkbaar. En echt, ik zou willen dat ik het kon. Maar niet dus.

Dus ik zocht naar een manier om toch een meer duurzame keus te maken zonder dat dat me een berg energie kost (want die heb ik momenteel dus niet). Gaaf: Ik heb een fantastische vondst gedaan! Dat is namelijk een nieuwe lijn van Pampers, Pampers Pure Protection. Een lijn van Pampers die is toegespitst op duurzaamheid. Deze luiers zijn gemaakt van hoogwaardig katoen, geproduceerd met 100% duurzame energie en de verpakkingen zijn 100% recyclebaar (ja echt!).

Toen Elim werd geboren ben ik vol enthousiasme begonnen met katoenen luiers. Maar, met alle respect, dat was niks voor mij. Ik deed vast iets verkeerd, maar wat was ik opgelucht toen ik besloot om het op te geven. Daarna kreeg Elim van serieus élk merk luiers uitslag, behalve van Pampers. Geen verkooppraatje hoor, gewoon hoe het was. Ze zijn namelijk fantastisch in het opnemen van vocht en zo blijven die billetjes lekker droog. En nu heeft mijn favoriete luiermerk dus een lijn waarin duurzaamheid centraal staat, ook nog zonder parfum en chloor. Ken je dat gevoel dat je een pakje billendoekjes opent en de geur zo sterk en chemisch ruikt, dat je het idee hebt dat je net zo goed toilet luchtverfrisser op die billetjes kunt spuiten?! Ja? Dan kan ik je de billendoekjes van de Pampers Pure Protection lijn ook aanraden. De doekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bevatten 99% water. En ook deze verpakking is 100 % recyclebaar! Een super oplossing voor drukke adhd moeders zoals ik. Ik weet dat ik met de keuze voor deze pampers goed ben voor mijn kind maar ook bewuster bezig ben met het milieu. Zonder extra moeite. Hoppakee.

Afbeelding blog 'Mijn zoektocht naar duurzaamheid'
Afbeelding blog 'Mijn zoektocht naar duurzaamheid'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je