{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn slaapkopje...

Afbeelding blog 'Mijn slaapkopje...'

“Zoet slapende baby”, “Slaapkopje”, “Mijn baby slaapt ’s nachts door” en “Mijn baby slaapt door elk geluid heen”. Nee, dat zul je mij nooit horen zeggen!

Mijn oudste sliep heerlijk uren. Overdag… Maar denk niet dat ze dat ’s nachts deed. Of ze ‘martelde’ me door elk uur wakker te worden of ze werd 1 keer wakker en bleef wakker. Maar wat kon ze heerlijk overdag slapen… Pas met 14 maanden begon ze ’s nachts spontaan enkele uren achter elkaar te slapen. En waarom? Geen idee, eerlijk gezegd hadden we het na vele poging tot verbetering opgegeven.

Maar nu hebben we haar kleine broer. Tijdens mijn zwangerschap had ik allerlei voornemens om die slechte nachten te voorkomen. En toen kwam de onrust en het huilen. Reflux en allergieën wuifden al mijn voornemens weg. Ik was allang blij als hij al sliep. Waar zijn zus slecht ’s nachts sliep, slaapt hij redelijk. Hij is alleen zo sterk en alert dat hij zichzelf overdag wakker houdt. De hele dag… Van alles heb ik geprobeerd om hem lief en zoet te laten slapen.

Bij J. hadden we een matras naast haar bed gelegd. Op die manier vatte ik nog iets van slaap. Uiteindelijk wilde zij alleen op dat matras slapen en nergens anders. Liefst met mama natuurlijk…  Tot ze haar peuterbed kreeg met een klein anderhalf jaar al! Ik had gehoopt dat matras nooit meer te hoeven gebruiken. Het matras is vandaag weer op de grond gegaan… Naast mijn zoons bed.. En je raadt het nooit! Hij heeft overdag heerlijk geslapen op dat matras..?! Ik geloof in bezit te zijn van een magisch matras… Zou het matras zo magisch zijn, dat hij vannacht doorslaapt? Ik hoop het!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je