Snap
  • Baby
  • Voeding

Mijn positieve borstvoedingsverhaal!

Na alle negatieve en moeilijke verhalen over borstvoeding geven, wil ik graag met jullie mijn positieve borstvoedingsverhaal delen!

Floris is inmiddels 4 maanden en ik heb bewust tijdens mijn zwangerschap ervoor gekozen om borstvoeding te geven. Ik heb mij goed laten informeren (ook over de eventuele nadelen, dat het wellicht niet zou lukken etc.). Ik stond daarom er heel relaxed in: mocht het toch niet lukken, geen paniek en overschakelen op kunstvoeding.

Na de geboorte werd Floris direct op mijn borst gelegd en begonnen we vrijwel meteen met de borstvoeding. Het was eerst even zoeken, maar eigenlijk vanaf dag 1 ging het heel goed en kwam mijn borstvoeding goed op gang.

Ik ben nu inmiddels 4 maanden verder en ik heb het geluk dat mijn borstvoeding nog steeds voldoende is om de kleine te voeden. Ik weet dat niet iedereen dit kan en ben ook absoluut niet tegen kunstvoeding maar ik ben ontzettend blij en vind het superbijzonder dat ik mijn kleine jongen groot aan het brengen ben met mijn eigen melk. Ook vind ik de intieme momenten (ookal betekent dat 2x per nacht voeden) zo speciaal. Dit zou ik echt voor geen goud willen missen.

Wat zijn jouw ervaringen met borstvoeding?

8 jaar geleden

Wat fijn dat het zo goed gaat! Zelf heb ik een goede drie maanden borstvoeding gegeven, met veel moeite en een afvallend kindje (koemelkallergie bleek een maand later). Maar wat mis ik die intieme momentjes. Met de fles is mijn dochter zo druk met alles om d'r heen en dat was met bv niet zo. Het belangrijkste vind ik dat mijn kind groeit en gezond is.

8 jaar geleden

Wauw wat een positieve berichten! Ik deel het gevoel dat er niets mooiers en liefdevollers is dan borstvoeding geven! Bij mij ook direct na de bevalling van mij eerste kindje aangelegd en kwam gelijk op gang, eerste 2 weken ging erg goed, voldoende melk, wel 2 dagen kloven gehad maar dankzij wonderzalf Bephantene zo weer over. Helaas was mijn dochtertje zo hongerig en onrustig dat ze kunstvoeding erbij moest en na 2,5 maand begon ze de borst volledig te weigeren.. daar werd ik wel verdrietig van. Nog 2 maandjes doorgekolfd, maar door drukke thuis en werk werd het kolven steeds minder.. en nu geen melk meer. Heel jammer en ik wilde het zo graag langer geven.. maar de weken dat het wél is gelukt waren heel bijzonder en zal ik altijd blijven koesteren!

8 jaar geleden

Super! Ik ben zelf een groot voorstander van borstvoeding. Het is het beste wat je je kind kan geven en zo intiem! Ondanks dat ik bij mijn dochter na 3 maanden op de operatietafel lag met een uit de hand gelopen borstontsteking geef ik nu weer borstvoeding aan mijn zoon van ruim 4maanden. Borstvoeding is iets natuurlijks maar het gaat echt niet vanzelf. Ik heb nu een lactatiedeskundige die mij vooral voor de bevalling en in de eerste weken super veel tips (zoals het boek borstvoeding van stephan kleintjes) advies heeft gegeven. Echt fantastisch had ik haar maar gehad 3jaar geleden dan was het nooit zo uit de hand gelopen. Ik geloof dat als je het graag wil iedereen borstvoeding kan geven maar goed advies en doorzettingsvermogen is wel belangrijk :)

8 jaar geleden

En niemand wou mij geloven en verklaarde mij voor gek dat ik borstvoeding ging geven. Ik heb allebei m'n kids borstvoeding gegeven (+kolven op m'n werk, ik werk fulltime) zolang als het kon. Met beide heb ik het ruim 6 maanden kunnen doen. Ja, borstvoeding is (althans dat vind ik) gewoon goed en geweldig voor je kind en jezelf. En ik viel er ook nog snel van af ;).