{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn nieuwe hobby de staafmixer.

Afbeelding blog 'Mijn nieuwe hobby de staafmixer.' Achtergrond blur afbeelding

Omdat wij erg van koken en lekker eten houden. Willen we onze zoon geen potjes geven, omdat wij denken dat een grote variëteit aan smaken proeven nu er straks voor zal zorgen dat hij ook veel zal lusten en echt van verschillende smaken kan genieten. Vandaar dus dat zodra de melk afgebouwd mocht worden en de hapjes opgebouwd ik flink aan het pureren, malen en kokkerellen ben geslagen. Ik heb een handig kookboek met diverse recepten aangeschaft, voor kinderen van 4 mnd tot 12 jaar. En op google surf ik me suf naar leuke en lekker lijkende receptjes. Maar ook zelfbedachte variëteiten zijn door de foodprocessor gegaan. Ondertussen staat in de vriezer een goeie voorraad babyhapjes, netjes gelabeld en afgemeten  ;-).

Ter deling en inspiratie de volgende receptjes, mijn zoontje heeft ze voorgeproefd en muv de broccoli vind hij het allemaal smullen.

Appel-Pastinaak-Hamlap-Bataat

Broccoli-Aardappel-Kip

Doperwten-Kip-Rijst

Bataat-Bloemkool-Kabeljauw

Rundergehakt-Peentjes-Aardappel

Het is allemaal heel eenvoudig te maken, alle ingrediënten klein snijden in de verhouding groente-vlees-aardappel/rijst/pasta van 2:1:1. Stomen of koken en als het gaar is door de blender of pureren met de staafmixer. Porties van 200 gram (*zelfde grootte als de potjes in de supermarkt) en dan voeden of invriezen voor een later voedmoment. Eerlijk is eerlijk, persoonlijk vind ik het niet echt meer tijd kosten als het kopen van potjes. En qua smaak vind ik zelfgemaakt veel puurder. Ik weet dat qua voedingswaarde het helemaal niet uit maakt of je vers maakt of een potje koopt. Maar wat de smaak betreft ... maak ik het liever zelf.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je