Snap
  • Baby
  • Voeding

Mijn "mag ik zelf kiezen aub" relaas

Nu mijn meisje drie maanden is, heb ik gekozen om ook flesvoeding te geven. Maar vind daar maar eens goede informatie over!

Ik word er zo boos van, grrrr, waarom is er bijna niets te vinden over flesvoeding, en dan bedoel ik niet de opvolgmelk, maar de zuigelingenmelk.. Ik weet dat borstvoeding de beste voeding is, daarom heb ik het drie maanden fulltime gegeven (in ieder geval niet omdat ik er zo van genoot.. het deed behoorlijk veel pijn). Sinds een paar weken combineer ik flesvoeding met borstvoeding, daar heb ik zo mijn redenen voor en daar voel ik mij ook goed bij. 

Nu wil ik naast de borstvoeding ook het beste qua kunstvoeding voor mijn dochter, maar probeer dat maar eens uit te vissen... Omdat borstvoeding het beste is, mag blijkbaar alleen dat aangeprezen worden. Hallo!! Mag ik ook nog zelf kiezen? Prima dat borstvoeding de voorkeur krijgt, maar door kunstvoeding dood te zwijgen, bereik je toch niks, behalve dan dan je veel onduidelijkheid en onwetendheid creëert? Mag ik daarin niet het beste voor mijn meisje willen? 

En dan kies ik er nog zelf voor om kunstvoeding te geven, hoe zit het dan met diegene die geen borstvoeding kunnen geven? Alsof je een soort tweederangsburger bent. Maar goed, ben weer even uitgeraasd :) Ik kan nog wel even door gaan, maar dat heeft weinig zin. Ik kan me beter richten op wat ik probeer te bereiken; ik heb nu Nutrilon, maar iemand nog tips of aanraders wat betreft kunstvoeding??

9 jaar geleden

Dat laatste is inderdaad ook een mooi bijkomend voordeel ;)

9 jaar geleden

Wij zijn vanwege prijs en beperkte beschikbaarheid niet eens begonnen aan nutrilon. Eerst Sweetcare en daarna Kruidvat eigen merk. De overstap was ook vanwege een voorraadprobleem. Weet je? Het moet allemaal aan dezelfde eisen voldoen en de enige verschillen lijken merk en prijs te zijn. Slechte babyvoeding bestaat dus eigenlijk niet. Ik ben heel tevreden met mijn keuze voor kruidvat voeding want zo spaar ik dan ook nog eens leuk punten op mijn klantenkaart :)

9 jaar geleden

Ik merk inderdaad dat mijn meisje het ook meer dan prima doet op kunstvoeding, gelukkig :) Ik denk dat ik voorlopig maar bij nutrilon blijf, dat gaat prima. Al merk ik inderdaad dat de schappen nogal eens leeg zijn. Met als gevolg dat ik nu zelf ook hamsterneigingen krijg.. Tjah..

9 jaar geleden

Ik had graag borstvoeding willen geven maar jammer genoeg 3 druppels en toen was het voorbij.. en mijn meisje moest eten..je kunt niet blijven wachten.. En toch vinden mensen dat ik me schuldig moet voelen alsof ik bewust mijn kind niet het beste wil geven.. Nou ik voel me niet schuldig.mijn meisje doet het goed op nutrilon en dan is het prima...