{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn lieve dochter en haar gedrag

Het gedrag van mijn dochter, de ene keer vrolijk, de andere keer zoekt ze je grens op !

Afbeelding blog 'Mijn lieve dochter en haar gedrag'

Ik hou echt zielsveel van mijn dochter Amira, ook al weet ze af en toe haar grenzen op te zoeken.

De ene keer is ze heel erg vrolijk en de andere keer is ze verdrietig,of boos, of vindt ze het superleuk om dingen te doen die niet mag.  Vandaag ook, ze had zoveel zin om niet te luisteren. Zo kwam t iedere keer in haar op om maar op de eet tafel te willen gaan klimmen en als we nee zeiden, vond ze dat alleen maar leuk.  Tot ze op een moment op de tafel klom en de vaas met bloemen omstootte. Gelukkig was alles nog heel, maar oma heeft een houten tafel, dus moesten we snel zijn om alles droog te maken. Amira vondt t leuk om er met haar handjes nog eens doorheen te gaan. Echt zin in luisteren had ze vandaag niet.

Om oma en opa maar een beetje rust te gunnen, besloot ik langs een vriendin te gaan, zodat Amira lekker daar kon spelen met haar vriendinnetje. Voordat we gingen heb ik haar een broodje gegeven en begon ze daarna te huilen, omdat ze moe was, maar geen zin om dat toe te geven. Gelukkig was ze in de  wandelwagen in slaap gevallen. Toen we ongeveer 15 minuten bij die vriendin waren werd ze wakker en was ze erg lief, totaal anders dan thuis. Maar na 2 uurtjes begon ze toch weer anders te worden, ze wilde niet echt speelgoed delen, kwam op schoot te zitten,in de hoop op die manier weer op de tafel te kunnen klimmen, ook al zei ik nee.

Tegen 5 uur maar weer naar huis gegaan, waar ze weer lief was, lekker gegeten heeft en ik haar na het voorlezen in bed heb gelegd. Na 5 minuten begon ze weer heel hard te huilen en ben ik na 5 minuten maar naar haar toegelopen en heb ik haar wat getroost. Gelukkig ging ze daarna wel weer slapen.

Toch vraag ik me af waarom ze steeds zo kan veranderen van gedrag, ik probeer haar wel te corrigeren als ze iets doet wat niet mag, maar echt luisteren doet ze niet.

Ze vind t gewoon leuk om me uit te testen, maar ook als ze huilt...vind t zo zielig, dat ik gewoon wou dat ze praten kon, zodat ik wist wat er was , zodat ik haar op de juiste manier kon troosten

De tijd zal t leren....denk ik

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je