{{ message.message }}
{{ button.text }}

MIjn kinderen zitten volop aan de fopspeen

Jules is ruim 2.5 en Zeger dik 1. Beide mannetjes zijn verslaafd aan de speen en ik doe eigenlijk geen moeite om dat te veranderen.

Afbeelding blog 'MIjn kinderen zitten volop aan de fopspeen'

Ik ben moeder van twee en straks dus 3 lieve wondertjes. Onze oudste heet Jules en wordt in december 3. Zeger is van januari en nu 1.5. Al sinds ze klein zijn, zijn het echte speenkindjes.

Toen ze baby waren, konden ze erg onrustig zijn. Bij Jules liep ik in die begindagen de hele dag met mijn pink in zijn mond. Hij sabbelen als een gek op mijn pink, maar dan was hij wel tevreden. De kraamverzorgster zei tegen mij: "het worden niet voor niets zuigelingen genoemd he". Na een week of wat werd de pink ingeruild voor de speen. En Jules was direct een spenenaddict.

Als hij eind van dag moe is en een filmpje kijkt, doet hij dat het liefst met zijn speen en zijn knuffie (knuffelaapje). Slapen doet hij met zijn speen, in de auto heeft hij een speentje en nu hij wat mobieler is, pakt hij hem soms ook gewoon zelf van tafel of uit zijn bedje. Op de crèche kreeg ik laatst een soort van sneer. Ik moest de speen wel gaan afbouwen, want volgens hun kwam het de spraak van Jules niet ten goede. Jules kwebbelt al wel lekker, maar bepaalde letters kan hij nog niet uitspreken en een aantal woorden zegt hij wel, maar zijn niet echt te verstaan. Zo heeft hij het altijd over een gles in plaats van een fles.

Bij Jules is het eigenlijk hetzelfde. Is hij onrustig en ik geef hem zijn speen dan is hij weer zoet. Slapen, in de wagen of in bed, altijd met een speentje.

Persoonlijk heb ik niet zo'n moeite met de speen en heb ik zoiets van, we bouwen het af vanaf hun derde verjaardag. Maar na de sneer op de crèche ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere mama's. Dus mama's brand maar los: hoe denken jullie over de fopspeen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je