{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kind slaapt NIET door

Afbeelding blog 'Mijn kind slaapt NIET door' Achtergrond blur afbeelding

Laat ik beginnen met de realiteit; Raphaël slaapt na 1 jaar en 4 maanden nogsteeds niet door, ik herhaal niét door!

Maar dat was niet de bedoeling, Rosa-Lynn sliep namelijk met 5 a 6 weken de wel bekende van 19:00 tot 7:00, das nie slecht kan ik je vertellen. Maar ben je nou een ouder bij wie de kind(eren) dit niet doen, lees vooral even verder, want na 4 jaar hield bij mij die letterlijke droom ook op..

Nathan werd lang in de nacht nog 1x wakker voor een voeding en heeft zelfs een tijdjes gehad dat hij om 6:00 klaaarrr was met slapen en dacht dat de dag al was begonnen, nee nee vriend die vlieger ging niet op, zolang de 7 nog niet in de klok staat, dus ook geen 6:59, gaat er niemand naar beneden, althans ikke niet. Ik leerde hem nooit af ‘s nachts niet meer te komen voor een voeding, want ik begrijp dat een baby/kind ‘s nachts groeit en ontwikkeld en daar hoort gewoon voeding bij en daarbij hoe fijn is het voor een kleintje om even getroost te worden door je moeder en met een warm buikje weer verder te slapen? Op een gegeven moment werd de voeding een speentje terug geven en Nathan ging tegen zijn 1e verjaardag er vol voor en sliep/slaapt gerust tot 10:00 uit..

En toen kwam Raphaël, die kwam niet maar 1x ‘s nachts voor een voeding, nee die maakte er gerust 3 of 4 voedingen van. En nog na 1 jaar en 4 maanden komt hij eens op een nacht en soms zelfs wel een keertje extra. Is deze baby wel van mij? Denk ik soms, want mijn nachtrust is mij heilig. Nope hij kan niet verwisseld zijn in het ziekenhuis want werd geboren met twee duimpjes aan zijn linkerhand en die zitten er nog, dus laat ik het maar accepteren.. Nu even zonder gekheid, toch vind ik het niet erg, ik merk dat hij het echt nodig heeft, het is denk ik geen gewenning om perse getroost te worden aan de borst of aandacht te willen, want er zijn ook nachten dat hij ‘gewoon’ de hele nacht doorslaapt. Maar het lijkt dat Raphaël het echt nodig heeft, soms door doorkomende tandjes, soms door groeien en soms door echte dorst, er word ‘s nachts namelijk niet gespeeld of uitgetest, hij word puur wakker voor een volledige voeding en valt daarna weer heerlijk in slaap. En daarbij heeft hij geen speentje of pakt geen duimpje om weer in slaap te komen, dus heeft mama gewoon nodig voor troost en geborgenheid. Beetje jammer dat ik daarna nog een uurtje lig te koekeloeren, maar toch wen ik eraan merk ik.

Ik ga niet vragen om tips om mijn kind te laten doorslapen. Maar ik vraag mij af, wanneer sliepen jullie kindjes de hele nacht door? En heb je het als vervelend ervaren als zij dat niet al mega snel deden?

Laat je het even onder dit bericht weten of praat erover op mijn instagram liefhebben.sharon ?

Liefs x Sharon 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je