{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kind doet niks anders dan zijn eten uitspugen.

Ik voel me niet gehoord.

Afbeelding blog 'Mijn kind doet niks anders dan zijn eten uitspugen.'

Ken je dat.. het gevoel dat je met je hoofd tegen de lamp loopt en niet verder komt met wat je ook doet en probeert.. Nou ik wel. Onze zoon Sev is bijna 15 maanden oud en heeft vanaf zijn geboorte een moeizame start gehad. Zo begon hij met een operatie en had koemelk allergie en zijn voeding was vanaf het begin af aan al een ramp. Zo wilde hij met regelmaat zijn fles niet.. liet zon beetje de helft staan, plaste weinig en golven voeding kwamen terug.

Sev heeft hiervoor opnames gehad en uiteindelijk kreeg hij andere voeding maar de problemen waren niet weg.. Toen hij 6 maanden oud was begonnen we met fruithapjes en groente.. hier moest hij al helemaal niks van weten dus we besloten om hiermee verder te gaan als hij wat ouder was. Want er was tenslotte al genoeg met hem gedaan op medisch gebied.

We hebben dit weer opgepakt toen hij 8 maanden oud was. Toen zijn we begonnen met stukjes brood maar alles kwam er uit.. als hij dan wel iets had doorgeslikt kon het maar zo zijn dat hij moest overgeven.. volgens het consultatie bureau en de kinderarts was er niks aan de hand.. hij zou wel een kindje zijn die graag melk drinkt.. en nog niet zo toe is aan hapjes... hij groeit tenslotte goed dus daarmee werd het afgedaan.

Inmiddels is Sev bijna 15 maanden.. zijn we van het kastje naar de muur gestuurd.. elk voedingsmoment brengt spanning met zich mee omdat hij spuugt.. het lijkt of zijn eten blijft hangen.. Nu pas zien ze dat er iets niet klopt en er wat moet gebeuren.. nu pas..ik loop al maanden met een kind dat niet tevreden is huilt, spuugt onrustig is en zuur ruikt..

Nu krijgt hij onderzoeken en gaat alles eindelijk van start.. Om te beginnen gaan ze een foto maken met contrast vloeistof van zijn slokdarm en darmen. Ook is er iemand aan huis geweest om te kijken wat hij doet met zijn voeding. Ligt het aan zijn mondmotoriek kauwt hij niet goed? Ze denken aan iets medisch want dit was niet het probleem.

Wij hebben zovaak met de hand op de tafel geslagen "wat is er met ons kind" het enige antwoord dat we kregen "hij groeit en er is niks te zien aan de bloeduitslagen dus we kunnen jullie niet verder helpen"! Dit hoorde we bij de huisarts.. het consultatiebureau en het ziekenhuis.. en het enige wat ik wilde als ouder.. was me gehoord voelen. En nu... Nu kan het allemaal wel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je