Snap
  • Baby
  • Mama
  • dreumes
  • onderzoek
  • ziekenhuis
  • angst

Mijn kind doet niks anders dan zijn eten uitspugen.

Ik voel me niet gehoord.

Ken je dat.. het gevoel dat je met je hoofd tegen de lamp loopt en niet verder komt met wat je ook doet en probeert.. Nou ik wel. Onze zoon Sev is bijna 15 maanden oud en heeft vanaf zijn geboorte een moeizame start gehad. Zo begon hij met een operatie en had koemelk allergie en zijn voeding was vanaf het begin af aan al een ramp. Zo wilde hij met regelmaat zijn fles niet.. liet zon beetje de helft staan, plaste weinig en golven voeding kwamen terug.

Sev heeft hiervoor opnames gehad en uiteindelijk kreeg hij andere voeding maar de problemen waren niet weg.. Toen hij 6 maanden oud was begonnen we met fruithapjes en groente.. hier moest hij al helemaal niks van weten dus we besloten om hiermee verder te gaan als hij wat ouder was. Want er was tenslotte al genoeg met hem gedaan op medisch gebied.

We hebben dit weer opgepakt toen hij 8 maanden oud was. Toen zijn we begonnen met stukjes brood maar alles kwam er uit.. als hij dan wel iets had doorgeslikt kon het maar zo zijn dat hij moest overgeven.. volgens het consultatie bureau en de kinderarts was er niks aan de hand.. hij zou wel een kindje zijn die graag melk drinkt.. en nog niet zo toe is aan hapjes... hij groeit tenslotte goed dus daarmee werd het afgedaan.

Inmiddels is Sev bijna 15 maanden.. zijn we van het kastje naar de muur gestuurd.. elk voedingsmoment brengt spanning met zich mee omdat hij spuugt.. het lijkt of zijn eten blijft hangen.. Nu pas zien ze dat er iets niet klopt en er wat moet gebeuren.. nu pas..ik loop al maanden met een kind dat niet tevreden is huilt, spuugt onrustig is en zuur ruikt..

Nu krijgt hij onderzoeken en gaat alles eindelijk van start.. Om te beginnen gaan ze een foto maken met contrast vloeistof van zijn slokdarm en darmen. Ook is er iemand aan huis geweest om te kijken wat hij doet met zijn voeding. Ligt het aan zijn mondmotoriek kauwt hij niet goed? Ze denken aan iets medisch want dit was niet het probleem.

Wij hebben zovaak met de hand op de tafel geslagen "wat is er met ons kind" het enige antwoord dat we kregen "hij groeit en er is niks te zien aan de bloeduitslagen dus we kunnen jullie niet verder helpen"! Dit hoorde we bij de huisarts.. het consultatiebureau en het ziekenhuis.. en het enige wat ik wilde als ouder.. was me gehoord voelen. En nu... Nu kan het allemaal wel!

3 jaar geleden

Hier ook een kindje dat heeeeeel veel heeft gespuugd. Hij bleek verborgen reflux te hebben (bij jullie niet geval neem ik aan, zal wel gecheckt zijn?) Medicijnen hielpen, maar niet altijd. Toen we begonnen met vaste voeding gingen kleine fruithapjes redelijk, maar de overgang naar brood was vreselijk. Het heeft lang geduurd voordat hij uberhaubt stukjes eraf beet, maar dan verslikte hij zich áltijd en moest hij weer overgeven. Of verslikken.. hij leek erin te stikken en spuugde daarom vervolgens het hapje (inclusief de laatste fles) uit.. Toen hij bijna 1 jaar was en brood eten/gepureerde hapjes met stukjes eten nog steeds niet lukte zonder te spugen, kregen we hulp van een logopediste voor pre logopedie. Zij constateerde dat het bij onze zoon wel lag aan de mond motoriek/het kauwen. Het heeft heel lang geduurd, maar nu hij 1 jaar en 9 maanden is gaat het echt stukken beter. Nog steeds is niet alles voor hem weggelegd en tast hij eten vaak lang af. Ook ''stikt'' hij nog altijd weleens in iets, maar ik hoop dat hij hier langzaam overheen groeit. Ben toch wel erg benieuwd wat bij jullie aan de hand is! Zeker omdat ik altijd toch het vermoeden heb gehad dat er iets niet helemaal klopt in zijn mond/slokdarm.... Sterkte en succes ermee!

3 jaar geleden

waar is hij aan geopereerd? een heel herkenbaar verhaal ter vergelijking van mezelf

3 jaar geleden

Heel heel herkenbaar! Onze zoon Sven 16 maanden oud ook vanaf het begin problemen gehad met z'n voeding. Z'n flessen dronk hij maar voor de helft leeg en dan kwam er daarna ook nog vaak wat uit. Hoeveel flessen, voedingen, indikken etc etc wij wel niet geprobeerd hebben niets hielp. Vast voeding in het begin hetzelfde; spugen. Nu spuugt hij eindelijk niet meer, maar eet nog steeds minimaal. Het enige verschil, hij groeit niet. Van een gemiddeld kindje bij de geboorte, nu onder de -2 lijn gezakt. Wij hebben ook al vanaf dat hij 4 maanden is aan de bel getrokken, maar elke keer was het advies 'afwachten, afwachten, afwachten' grrrrrrr woedend zijn wij erover geweest. Altijd al het gevoel gehad er is iets mis, er past gewoon echt niet meer eten in. Eindelijk gebeurd er nu iets, opgenomen geweest voor observatie en volgende week krijgt hij ook een maag darm passage onderzoek.

3 jaar geleden

Na een half jaar en 14 weken ziekenhuisopname kwamen ze gelukkig op het idee bij ons zoontje op de te kijken naar de doorloopsnelheid / maagontlediging. Hierbij bleek hij een extreem slechte maagontlediging te hebben waardoor het voedsel niet goed naar beneden kan. Een tip om zeker ook hier naar te laten kijken! Sterkte!