{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn ervaring met relactatie

Afbeelding blog 'Mijn ervaring met relactatie'

Jullie hebben misschien in mijn vorige blog mijn borstvoedings ervaring kunnen gelezen. Ik wil nu mijn ervaring met relactatie (de melk productie opnieuw op gang brengen) delen.

Na ongeveer 1 week afbouwen had ik geen productie meer. Zelfs geen druppel meer! Ik had er even vrede mee dat mijn dochter fles voeding kreeg. Ze sliep beter, was zeer tevreden en had doordat ik niet meer continu moest kolven veel meer rust en tijd voor haar!

2 weken later had ik een bijeenkomst van mijn zwangerschaps groepje. Iedereen super trots met hun kindje, gezellig nog even samen komen. Een aantal meiden gaven borstvoeding en toen ik dat zag begon in het zo te missen! Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen. Ik miste het momentje wat alleen ik met haar kon delen, gewoon even super intiem samen zijn en genieten van de korte tijd dat ze nog maar zo klein zijn en je echt nodig hebben.

Ik besloot om de lactatie kundige die op dat moment ook aanwezig was, te vragen hoe realistisch relacteren nou eigenlijk is. Ze vertelde met dat het wel degelijk mogelijk is, zelfs na 3 weken! Er zijn gevallen bekend van mensen die al veel langer gestopt zijn!

De volgende dag hadden we whatsapp contact. Ik moest weer de medela kolf huren (de kolven die gewoon kan kopen zijn niet goed genoeg om productie te verhogen of te stimuleren), 8 tot 12 keer per dag 10 minuten kolven en domperidon slikken. Ja domperidon, voor de mensen die het niet kennen, het is een medicijn dat helpt bij misselijkheid en als bijwerking heeft dat het de productie verhoogt.

Vol goede moed zat ik dan weer, op de bank met het mega kolf apparaat. In de eerste instantie kwam er niks uit maar naar 10 min kwamen daar de eerste druppels!! Wat was ik blij!

Ik had met de huisarts en de lactatie kundige afgesproken dat de medicijnen en het kolven twee zou proberen. Ik ben netjes verder gegaan met het kolven en probeerde mijn dochter wanneer zij wou aan te leggen, ook had ik regelmatig whatsapp contact. Mijn productie werd langzaam steeds een beetje meer en na een week zat ik al op 20 ml! Helaas bleef het daar bij.

Na twee weken hadden weer contact. Ik vertelde haar dat ik helaas op de 20ml bleef hangen. Uiteindelijk zijn we er dus (zoals je in me vorige blog kan lezen) achter gekomen dat ik dus te weinig klierweefsel heb om een volledige productie hebben.

Ik ben blij dat ik het nogmaals geprobeerd heb en dat ik mijn dochter nu als toetje toch nog elke dag een beetje borstvoeding kan geven. Ik vind de momentjes samen heerlijk en heb er vrede mee om op deze manier verder te gaan.

Het is dus echt mogelijk en zeker het proberen waard als je spijt heb van je keuze. Wel moet ik zeggen, doe dit niet uit schuldgevoel maar echt omdat je dit zelf wil, het mist of een andere motivatie. Het kost namelijk veel tijd en inspanning!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je