Snap
  • Baby
  • Voeding

Mijn eerste groentehapje

Hoe zijn jullie erachter gekomen dat jullie kindje toe was aan vast voedsel?

Onze dochter is nu 16 weken en we merken dat ze toe is aan haar eerste “echte” hapje. Hoe zijn jullie erachter gekomen dat jullie kindje toe was aan vast voedsel? Of heb je dit geprobeerd omdat ze de 4 maanden gepasseerd was?

Lees hier hoe wij erachter zijn gekomen dat onze dochter toe was aan haar eerste hapje.

Het is 4.50 uur ’s nachts en we horen opeens dat onze dochter huilt. We kijken het eventjes aan, omdat ze al ruim 5 weken ’s nachts doorsliep. Na een paar minuutjes halen we haar toch maar uit bed en geven we haar de fles, ze drinkt hem helemaal leeg! Goh, ze zal wel wat extra honger hebben, vast een groeispurtje? De nachten daarna gaat het net zo. En ook overdag merken we dat ze minder snel verzadigd is.

Op nutriciavoorjou.nl lees ik dat dit signalen zijn dat een kindje toe is aan vast voedsel. Ik heb het voedingsschema van Nutricia gedownload en heb direct rijstebloem en groentehapjes in huis gehaald. Ze is nog geen 4 maanden, maar toch wil ik het proberen. Over anderhalve week wordt ze 4 maanden, dus iets eerder starten met vast voedsel kan vast geen kwaad.

Bij de avondfles hebben we rijstebloem toegevoegd & ze slaapt weer de hele nacht door! Wat een heerlijkheid. Blijkbaar heeft ze wat extra’s nodig voor de nacht. Ook overdag zijn we gestart met groente & ze vindt het heerlijk! Voor nu gebruik ik de potjes van Olvarit.

Kookten jullie zelf groente voor jullie kindje? Of zijn jullie ook eerst gestart met potjes van Olvarit? Als ze straks echt groente gaat eten, het is nu nog wat kliederen, dan ga ik wel zelf groente voor haar koken. Hebben jullie nog tips?

Vandaag heeft onze dochter sperzieboontjes gegeten. Hebben jullie ook van die grappige foto’s waar jullie kindje het eerste groentehapje krijgt?

Neem eens een kijkje op mijn facebook https://www.facebook.com/RitaVisserBlog/ & like mijn pagina!

Liefs, Rita.

8 jaar geleden

wij zijn nu sinds 2 weken begonnen met hapjes, onze dochter is nu ruim 4 maanden! Ik maak het tot nu toe allemaal zelf, ik ben begonnen met avocado ( 3 dagen achter elkaar, zodat ze aan de smaak kan wennen) daarna wortels, peer, banaan en straks ga ik courgette proberen! ben benieuwd of ze dat lekker vind! Ze word nu ook steeds wakker 's nachts dus ik heb vandaag ook rijstebloem in huis gehaald. ben benieuwd of dat gaat werken vannacht! mama wil slapennnnn, haha

8 jaar geleden

Dankjewel Lindsy voor je reactie!

8 jaar geleden

Wij stelden de eerste hapjes juist uit, omdat ons zoontje een maand te vroeg was geboren. Maar hij was er duidelijk aan toe. Zo schattig hoe smakbewegingen ging maken als wij aan het eten waren. Ik ben van de potjes! Inmiddels eet hij gewoon mee met wat wij eten en ook dat gaat goed :) Loesvanderleer heeft ook wel leuke ideeen voor zelf eten maken voor je kleintje. Succes!