Snap
  • Baby

Mijn eerste blog! (en gelijk tips gevraagd)

Een jonge mama met een hoop vragen! slapen, eten, spelen, wat voor ritme heeft jullie baby?

Aangezien dit mijn allereerste blog is zal ik mezelf eerst even aan jullie voorstellen. 

Mijn naam is Lisa, samen met mijn partner zijn wij begin Oktober trotse ouders geworden van onze mooie dochter Feline! 
we wonen samen in een rustig dorpje en hebben over het algemeen een heel leuk leven :) 

Ik ben een jonge mama en dat brengt soms een hoop vragen met zich mee, doe ik het allemaal wel goed? hoe zouden andere mama's dit doen? enz enz.. 

één van de vragen die ik heb gaat over ritme, ik vind het echt onwijs lastig om een goed ritme te vinden voor ons kleine meisje
Ons dochtertje is nu bijna 4 maanden oud. 

Ik zal jullie eerst even vertellen hoe het nu (ongeveer) gaat, geen één dag is namelijk hetzelfde.

de fles tijden zijn meestal: 08:00 uur (150 cc) - 11:00 uur (120cc) - 14:00 uur (120cc) - 17:00 uur (120cc)- 20:00 uur (120cc) - 23:00 uur (150cc) 
We hebben een tijdje geprobeerd om alle flessen naar 150 cc te doen, maar dan huilt ze de hele dag en heeft ze veel buikpijn.
Vandaar dat we het nu zo hebben gedaan. 

Meestal krijgt ze de fles, speelt ze eventjes, word ze moe en dan gaat ze slapen. tot nu toe sliep ze altijd in de box op haar buik (heel slecht, ik weet het) maar dat ging tot nu toe eigenlijk prima. 
Nu wil ik haar eigenlijk toch wel graag in haar eigen kamertje laten slapen overdag. 

Soms slaapt ze wel 2,5 uur. maar soms slaapt ze maar 45 min en dan duurt het eigenlijk te lang voor haar volgende fles waardoor ze daar tussen soms nog even 30 min slaapt. Soms slaapt ze ook niet meer en dan word ze heel erg mopperig en gaat ze veel huilen. Dan geef ik haar vaak de fles wat eerder en als ze dan al lang wakker is valt ze vaak na de fles in slaap. ( sorry het klinkt allemaal heel vaag, maar ik weet even niet hoe ik het op een betere manier kan uitleggen) 

Een ritme zoals ik op internet lees met: fles, spelen, slapen is er dus niet echt. 

Hebben jullie tips mij? hoe doen (deden) jullie dat met jullie baby van 4 maanden?

8 jaar geleden

Hallo Lisa! Wat leuk ik heet ook Lisa en ik ben zelf ook jonge moeder. Mijn dochter is nu 19 maanden het is dus alweer even geleden. Ik denk dat je vooral moet doen wat jij goed aan vind voelen. Mijn dochter had ook heel veel buikkrampen. Ik ben overgestapt van avent flessen naar difrax. Toen ik difrax flessen ging gebruiken werd het al een stuk minder. En ik liet haar ook rechterop drinken dit werkte ook. Ik had een erg honerige baby dus ze wilde altijd grote volle flessen. Maar ze had wel veel krampjes dus ben ik inplaats van iedere 3 uur iedere anderhalf / 2 uur gaan voeden de flessen wel kleiner gemaakt uiteraard. Dit zodat haar darmen overdag eigenlijk de hele dag bezig waren en het gelijkelijker komt inplaats van iedere 3 uur een hele plons en dan weer 3 uur niks. Ik ben zelf darmpatiënt dus heb zelf ook veel last en dit werkt ook voor mijzelf. Daarom dacht ik, ik ga het ook gewoon op deze manier proberen bij mijn dochter. Als ze sliep, dan liet ik haar met rust. Ik heb dit een paar weken volgehouden en toen weer rustig afbouwen naar het oude ritme. En daarna heeft ze geen krampjes meer gehad, zelfs met haar vaste voedsel wat ik ondertussen in haar schema inbracht ging het prima Wellicht een ideetje? Heel veel succes!!

8 jaar geleden

Ook hier is het ritme ver te zoeken. Bij de eerste lukte het wel, de tweede had een heel strak schema, maar de derde doet waar ze zin in heeft. Ik zou me niet te druk maken. Het komt vanzelf wel. Jullie moeten ook nog aan elkaar wennen. En wat betreft of je het goed doet of niet. Niemand is perfect en iedereen doet zijn best. Wat jij goed vind kan ik wel heel fout vinden en anders om. Zolang ze groeit denk ik dat je het goed doet met de voeding. Geen enkele baby is gelijk. De ene drinkt de hele fles zonder problemen leeg de andere de ene keer wel, dan weer niet. Als je haar in haar bedje wilt laten slapen kun je proberen het op te bouwen. Leg haar er gewoon in en laat haar een vooraf bepaalde tijd liggen. Ook als ze huilt. De tijd dat je haar laat liggen maak je steeds langer. En op een gegeven moment gaat het goed. Zo heb ik het met mijn jongste gedaan. Ben begonnen met 15 minuten per keer, nu slaapt ze volledig (+/- 4 uur en 's nachts +/- 7 uur) in haar eigen bedje.

8 jaar geleden

wat veel reacties op mijn eerste blog! dat had ik niet verwacht, haha Heel erg bedankt voor alle tips en adviezen, daar heb ik echt heel veel aan! het is fijn om ook eens van andere mama's te horen hoe zij het doen! Ik probeer het inderdaad wel los te laten, geen één kindje heeft natuurlijk het zelfde ritme. Alleen soms is het wel fijn als je je ergens aan vast kunt houden :) Ik ga inderdaad deze week beginnen met de eerste hapjes, ben benieuwd hoe ze daar op gaat reageren!

8 jaar geleden

Hallo, Ik heb twee kinderen die afgelopen oktober geboren zijn. Mijn tweeling Pien en Teun hebben een redelijk schema. Ze drinken om de 4 uur en krijgen allebei een fles van 180 cc. De flessen gaan niet altijd leeg maar dat geeft niks. Ze geven zelf wel aan hoeveel ze willen drinken. En zolang ze goed groeien en aankomen maak ik me niet druk. Het bed schema probeer ik te hanteren door ze na 1,5 tot 2 uur weer op bed te leggen. De laatste tijd slapen ze max een uurtje en dat is te kort inderdaad. Toch doen ze het goed en liggen ze rond 20:00 in bed. Ik maak ze nog wel wakker voor de laatste fles om 12 uur en dat is een papfles.