Snap
  • Baby
  • dreumes
  • ouders
  • Moeilijk
  • gedrag
  • oordelen

Mijn dreumes heeft extreem moeilijk gedrag.

Of past dit bij de dreumes fase?

Het is wel een beste he... of poh daar krijg je later nog wat mee te stellen..  Ik zou hem heel anders aanpakken.. Dit zijn de opmerkingen die wij regelmatig te horen krijgen van andere.. 

Onze zoon Sev is nu bijna anderhalf jaar oud.  Heeft een medische achtergrond en al het een en andere meegemaakt in de ziekenhuis wereld. Wij hebben nog een zoon maar die is nooit zo "moeilijk" geweest. Lloyd onze oudere zoon is een ontzettend tevreden kindje. Hij had wel eens een woede aanval en wilde wel eens niet slapen maar daar bleef het bij.

Onze zoon Sev daarin tegen kan ontzettend drammen. Zodra je het woord nee zegt begint hij niet te huilen maar te gillen en schreeuwen. Hij kan er rustig een half uur in blijven hangen. Als hij speelgoed wil hebben waar iemand anders mee speelt word hij woedend. Hij loopt rood aan en gaat gillen. Als hij ergens mee speelt en zijn speelgoedje word afgepakt berg je dan maar.

Het woordje nee word zoals ik eerder zei niet gewaardeerd. Als Sev iets doet wat hij niet mag zeg ik vaak UuuuH! Onze oudere zoon dacht dan meteen prima ik ga wel wat anders doen. Maar Sev denkt wat nou uuuhh??? En ja hij word ook wel eens op de gang gezet.

Sev bepaalt ook wanneer hij gaat slapen. Vaak gaan de kinderen tussen half 8 en 8 uur naar bed. Maar Sev is het daar niet mee eens. Hij gaat dan net zolang gillen tot hij er uit gehaald word.. Ik heb een aantal keer geprobeerd om bij hem te blijven tot hij in slaap valt. Dit werkt niet want hij gaat kletsen slapen absoluut niet. We hebben hem bij ons op de kamer neergelegd dit was ook geen succes. Sev is sowieso een kindje dat onrustig slaapt en vroeg wakker is. Voor het onrustig slapen hebben we vanalles geprobeerd nuki lakentje. Een uitje op olie basis, zoutstenen, zijn bedje verplaatsen je kan het zo gek niet bedenken.

Sev is daarbij bekend bij de kinderarts heeft "medische reflux" hierdoor vind ik het wel eens lastig om hem in zijn bed te laten huilen.. wat als zijn eten omhoog komt.. Hij spuugt namelijk regelmatig en eet door zijn reflux nog niet voldoende vast voedsel.

Dus ja er is een complicatie maar ik vind zijn gedrag ontzettend moeilijk op dit moment..  ik probeer hem zoveel mogelijk structuur te bieden en te corrigeren want ik kan natuurlijk niet alles goedkeuren.

Sev is ook een ontzettend lief kindje. Zoekt je op en knuffelt graag. Kan enorm veel lachen als hij wel lekker in zijn lichaam zit. Hij zoekt mensen op is totaal niet eenkennig. Begint enorm te kletsen, klimmen en klauteren.

En ja elk kindje is weer anders maar ik zou het fijn vinden om wat tips te krijgen en herkenning van mensen die ook zo'n gelijk soort situatie hebben meegemaakt.

3 jaar geleden

Heel veel herkenning hier. Onze dochter van 3 is zwaar hartpatiënt. Mocht zich de eerste tijd niet druk maken of huilen. De eerste reactie was dan ook, gelijk op pakken en alles doen zodat ze maar stopt. Dat krijgen we nu allemaal terug. Ook gillen als ze haar zin niet krijgt etc. En toch laat ik 't gaan. Na meerdere operaties is haar hart sterk genoeg en ook zij moet nu dringend leren dat niet altijd alles naar haar zin kan gaan.. Sinds een week slaapt ze eindelijk in haar eigen bed. Hier zijn heel veel dingen aan vooraf gegaan. Maar aangezien ze ook heel erg droomde en in paniek wakker werd, lieten we haar voorheen altijd bij ons slapen. Het is gewoon heel pittig maar ik denk dan maar, nu even doorzetten en dan is deze fase ook weer voorbij

3 jaar geleden

Lastig te ontdekken op die leeftijd maar is er weleens gekeken naar autisme. Het kan zijn dat sev hier een vorm van heeft. Hij heeft dan een bepaald idee in zn hoofd en als dit door regels of andere kinderen of bedtijd ineens anders is dan hij in gedachte had weet hij daar missxhien helemaal niet mee om te gaan. Prikkels van het alledaagse leven zijn voor kinderen altijd heftig maar voor kindjes met autisme extra omdat ze eigenlijk niet de ruimte hebben om die prikkels te verwerken.

3 jaar geleden

Ik herken wel iets van de pittig heid. Maar wij hebben het niet op slaapgebied maar wel met eten en aankleden, wassen en verschonen. Dat hij bijna onhandelbaar is. Wij hebben daarvoor kinderfysio gehad om er beter mee om te gaan. En nu nog manueel kindertherapeut. Er zijn kindjes die veel spugen, te vroeg geboren zijn, ligging in zwangerschap en hoe bevalling is geweest, die lopen dan een nekblokkade op. Kindje heeft daar last van en heeft onrustig gedrag. Door een speciale nektherapie lossen ze dat op. Artsen zijn het er niet over eens of het helpt. Maar aangezien je geen verwijzing nodig heb is wel te proberen. Bij mijn zoontje werd ook pas mrt bijna 2 ontdekt en sinds ik bij manueel therapeut loopt heb ik een veel rustiger kind er voor terug gekregen en ook veel vrolijker, zit hem niks meer dwars

3 jaar geleden

Ohhh meid dit klinkt zo bekend! Mijne nu 3 maar ook precies dit gedrag en al sinds hij zich kenbaar kan maken. Zo moeilijk! En de oudste ook inderdaad een tevreden ventje toen hij klein was. Helemaal niks vergeleken met die jongste. De jongste had trouwens ook reflux. Geen idee of er een verband is met elkaar. Hou je sterk en doe wat goed voelt. En inderdaad iedereen heeft er wel wat van te zeggen.. maar als je er zelf in zit is het zo anders.