{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dreumes heeft extreem moeilijk gedrag.

Of past dit bij de dreumes fase?

Afbeelding blog 'Mijn dreumes heeft extreem moeilijk gedrag.' Achtergrond blur afbeelding

Het is wel een beste he... of poh daar krijg je later nog wat mee te stellen..  Ik zou hem heel anders aanpakken.. Dit zijn de opmerkingen die wij regelmatig te horen krijgen van andere.. 

Onze zoon Sev is nu bijna anderhalf jaar oud.  Heeft een medische achtergrond en al het een en andere meegemaakt in de ziekenhuis wereld. Wij hebben nog een zoon maar die is nooit zo "moeilijk" geweest. Lloyd onze oudere zoon is een ontzettend tevreden kindje. Hij had wel eens een woede aanval en wilde wel eens niet slapen maar daar bleef het bij.

Onze zoon Sev daarin tegen kan ontzettend drammen. Zodra je het woord nee zegt begint hij niet te huilen maar te gillen en schreeuwen. Hij kan er rustig een half uur in blijven hangen. Als hij speelgoed wil hebben waar iemand anders mee speelt word hij woedend. Hij loopt rood aan en gaat gillen. Als hij ergens mee speelt en zijn speelgoedje word afgepakt berg je dan maar.

Het woordje nee word zoals ik eerder zei niet gewaardeerd. Als Sev iets doet wat hij niet mag zeg ik vaak UuuuH! Onze oudere zoon dacht dan meteen prima ik ga wel wat anders doen. Maar Sev denkt wat nou uuuhh??? En ja hij word ook wel eens op de gang gezet.

Sev bepaalt ook wanneer hij gaat slapen. Vaak gaan de kinderen tussen half 8 en 8 uur naar bed. Maar Sev is het daar niet mee eens. Hij gaat dan net zolang gillen tot hij er uit gehaald word.. Ik heb een aantal keer geprobeerd om bij hem te blijven tot hij in slaap valt. Dit werkt niet want hij gaat kletsen slapen absoluut niet. We hebben hem bij ons op de kamer neergelegd dit was ook geen succes. Sev is sowieso een kindje dat onrustig slaapt en vroeg wakker is. Voor het onrustig slapen hebben we vanalles geprobeerd nuki lakentje. Een uitje op olie basis, zoutstenen, zijn bedje verplaatsen je kan het zo gek niet bedenken.

Sev is daarbij bekend bij de kinderarts heeft "medische reflux" hierdoor vind ik het wel eens lastig om hem in zijn bed te laten huilen.. wat als zijn eten omhoog komt.. Hij spuugt namelijk regelmatig en eet door zijn reflux nog niet voldoende vast voedsel.

Dus ja er is een complicatie maar ik vind zijn gedrag ontzettend moeilijk op dit moment..  ik probeer hem zoveel mogelijk structuur te bieden en te corrigeren want ik kan natuurlijk niet alles goedkeuren.

Sev is ook een ontzettend lief kindje. Zoekt je op en knuffelt graag. Kan enorm veel lachen als hij wel lekker in zijn lichaam zit. Hij zoekt mensen op is totaal niet eenkennig. Begint enorm te kletsen, klimmen en klauteren.

En ja elk kindje is weer anders maar ik zou het fijn vinden om wat tips te krijgen en herkenning van mensen die ook zo'n gelijk soort situatie hebben meegemaakt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je