{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dochtertje Yashmin Pavani (6 maandjes) bij het regulier consultatiebureau

*in gedachte; 'ik wil die romper niet uit doen.. Ik hou dr mutsje op hoor, trouwens, die sokjes hou ik ook lekker aan, ze kunnen me wat'!

Afbeelding blog 'Mijn dochtertje Yashmin Pavani
(6 maandjes) bij het regulier consultatiebureau
' Achtergrond blur afbeelding

Het heeft een tijdje geduurd voor ik echt achter de keuze stond om toch voor het regulier consultatiebureau te kiezen.

Ik had het echt graag gewild, met mijn baby naar een antroposofisch consultatiebureau.

In een vertrouwde en zachte omgeving waarin mijn kindje in haar hele Zijn gezien mag worden. Lichaam EN geest. Waarin je nog meer gesterkt word in deze manier van opvoeden en omgaan met ziektes. Maar, waar je wel a €750,- in t eerste jaar voor betaald.. Hm..

Of kies ik toch liever om dat geld te besteden aan een vakantie, die we ZO nodig hebben.

Ik kwam er eigenlijk achter dat ik gewoon doodsbang was voor het regulier consultatiebureau. Bang om niet te mogen zijn wie je bent. Aangevallen te zijn.

Mijn keus om te willen kiezen voor het antroposofisch consultatiebureau kwam voor een groot gedeelte gewoon voort uit angst.

Ik wil niet kiezen vanuit angst!

Ik dacht bij mezelf, ik ga gewoon naar het regulier consultatiebureau en ik ga in liefde achter mijzelf staan. Ze mogen vinden dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met pindakaas, brood en ei (de zogenaamde allergieën) maar ik mag ook vinden dat ik dat niet kies voor mijn kindje. Ze mogen me waarschuwen om toch te poetsen met fluoride, het geven van vlees of vit D, maar ik mag er ook voor kiezen dit niet te doen. Om maar niet te spreken over de vaccinaties.

Ik wil het allemaal aanhoren, omdat ik weet dat je hierover niet kunt twisten en de wereld nog niet zo ver is. En dat geeft ook niet. Iedereen mag kiezen voor zijn kind wat hem of haar het beste lijkt en alles is nu goed.

Dus eigenlijk, ga ik voor spek en bonen naar het consultatiebureau. Het voegt voor mij persoonlijk niets toe. Maar dat geeft verder ook niet. Ik ben trots op mijn meisje en vind het heerlijk om over haar te praten en haar te showen. Gelukkig heb ik een hele lieve arts, die, ondanks dat we natuurlijk absoluut Niet op één lijn zitten, wel heel veel respect uit. En dat is ZO fijn! Ze zei; ok, zal ik dan gewoon noteren dat we de inentingen gewoon niet doen bij Yashmin? Dan hoeven we daar de volgende keer ook niet weer over te beginnen en voel jij je ook niet naar eronder. Nou, dat vind ik zo lief!

We hebben dan ook samen besloten dat ik alleen naar de bezoekjes met de arts ga en de bezoekjes met de verpleegkundige slaan we over.

Ik ben blij dat ik deze keus heb gemaakt, als er natuurlijk wel echt wat zou zijn, ga ik alsnog naar een antroposofisch arts. Maar deze boeddha is ZO gezond en ZO sterk en weegt al bijna 10 kilo.

🐼✨

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je