{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dochter komt niet uit een boekje

Ik doe mijn best om geen redenen te zoeken, waarom het even anders gaat dan zoals het "boekje" ons verteld.

Afbeelding blog 'Mijn dochter komt niet uit een boekje'

Het is 8.50 uur als mijn dochter begint te huilen, ze ligt nu precies 50 minuten in haar bedje. Om 7.00 uur heeft ze haar fles voor de helft opgedronken, dus dat ze nu weer wakker wordt is ook logisch. Het gaat alweer een paar dagen zo, kleine flesjes en kleine slaapjes..

Proberen jullie ook iedere keer redenen te zoeken waarom het gaat zoals het gaat?

Blijkbaar hebben we een ideaalbeeld voor ons; de fles leegdrinken, knuffelen, spelen & daarna 3 uren slapen. In de praktijk werkt dit natuurlijk niet. Ik probeer zoveel mogelijk om niet te “verklaren” waarom het anders gaat dan zoals het in de boekjes beschreven staat, alleen is dat soms vrij lastig. Zou ze al last van haar tandjes hebben? Of zou ze toch gepoept hebben? Misschien moet ze zichzelf even in slaap huilen? Ik probeer zoveel mogelijk redenen te zoeken, maar wat schiet ik ermee op? Mijn dochter huilt en het is aan mij de taak om ervoor te zorgen dat ze weer blij gaat worden.

Glimlach van oor tot oor
Ik wacht 3 minuutjes & geef het dan op; ik haal mijn dochter uit haar bedje. Ze heeft een glimlach van oor tot oor en haar handjes steekt ze al naar me uit. Smelt… Ze heeft niet gepoept, ze heeft geen honger (het flesje dat ik haar vervolgens aanbied laat ze ook voor de helft staan), of zouden het de tandjes al kunnen zijn? Wie zal het zeggen. Ik knuffel met haar alsof mijn leven er vanaf hangt, heerlijk! Ze schatert het uit van blijdschap.

Periode
Na een uur breng ik haar weer lekker in haar bedje & ja.. na een klein uurtje begint ze opnieuw te huilen. Ach, het zal wel weer zo’n “periode” zijn en ik probeer niet te veel naar het “waarom” te zoeken. Ik geniet van mijn dochter en ben hartstikke blij dat ze zoveel bij me wil zijn. Ze zal na een paar dagen vast weer in haar oude ritme terugkomen… & als dat niet zo is, dan is het ook goed!

Lukt het jullie om je erbij neer te leggen? Of zoeken jullie ook continu naar mogelijke oorzaken? En uiteraard; alle tips zijn welkom!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je