Snap
  • Baby

Mijn dochter komt niet uit een boekje

Ik doe mijn best om geen redenen te zoeken, waarom het even anders gaat dan zoals het "boekje" ons verteld.

Het is 8.50 uur als mijn dochter begint te huilen, ze ligt nu precies 50 minuten in haar bedje. Om 7.00 uur heeft ze haar fles voor de helft opgedronken, dus dat ze nu weer wakker wordt is ook logisch. Het gaat alweer een paar dagen zo, kleine flesjes en kleine slaapjes..

Proberen jullie ook iedere keer redenen te zoeken waarom het gaat zoals het gaat?

Blijkbaar hebben we een ideaalbeeld voor ons; de fles leegdrinken, knuffelen, spelen & daarna 3 uren slapen. In de praktijk werkt dit natuurlijk niet. Ik probeer zoveel mogelijk om niet te “verklaren” waarom het anders gaat dan zoals het in de boekjes beschreven staat, alleen is dat soms vrij lastig. Zou ze al last van haar tandjes hebben? Of zou ze toch gepoept hebben? Misschien moet ze zichzelf even in slaap huilen? Ik probeer zoveel mogelijk redenen te zoeken, maar wat schiet ik ermee op? Mijn dochter huilt en het is aan mij de taak om ervoor te zorgen dat ze weer blij gaat worden.

Glimlach van oor tot oor
Ik wacht 3 minuutjes & geef het dan op; ik haal mijn dochter uit haar bedje. Ze heeft een glimlach van oor tot oor en haar handjes steekt ze al naar me uit. Smelt… Ze heeft niet gepoept, ze heeft geen honger (het flesje dat ik haar vervolgens aanbied laat ze ook voor de helft staan), of zouden het de tandjes al kunnen zijn? Wie zal het zeggen. Ik knuffel met haar alsof mijn leven er vanaf hangt, heerlijk! Ze schatert het uit van blijdschap.

Periode
Na een uur breng ik haar weer lekker in haar bedje & ja.. na een klein uurtje begint ze opnieuw te huilen. Ach, het zal wel weer zo’n “periode” zijn en ik probeer niet te veel naar het “waarom” te zoeken. Ik geniet van mijn dochter en ben hartstikke blij dat ze zoveel bij me wil zijn. Ze zal na een paar dagen vast weer in haar oude ritme terugkomen… & als dat niet zo is, dan is het ook goed!

Lukt het jullie om je erbij neer te leggen? Of zoeken jullie ook continu naar mogelijke oorzaken? En uiteraard; alle tips zijn welkom!

8 jaar geleden

Hoi Tanja, dankjewel voor je reactie. Inderdaad fijn om te horen dat we niet de enigen zijn he.

8 jaar geleden

Hoi Ilona, bedankt voor je reactie! Goed om te horen dat ik niet de enige ben. Klopt, zodra er een bepaald ritme in zit wordt het direct weer omgegooid. Inderaad; het eigen moedergevoel volgen is absoluut het beste!

8 jaar geleden

Hoi Jolanda, dankjewel voor je reactie. Klopt, dat vind ik ook! Zodra een baby honger heeft (of als er iets anders is) dan melden ze zich wel! Hoe oud is je kindje nu?

8 jaar geleden

Hoi Mirjam Jacoba, dankjewel voor je reactie. Mijn dochter wordt volgende week 4 maanden, dus ik zat zelf ook aan tandjes te denken. Heeft je dochter inmiddels haar tandjes gekregen? Wat voor symptomen kwamen er nog meer bij kijken? Dankjewel, als het aanhoud zal ik zeker Chamodent proberen.