{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dochter heeft heupdysplasie

Afbeelding blog 'Mijn dochter heeft heupdysplasie ' Achtergrond blur afbeelding

Al tijdens de zwangerschap had Milou al een eigen willetje..

Ze lag namelijk in stuitligging, en welgeteld de onvolkomen stuitligging (met de beentjes aan de oren).

Toen ik eenmaal bevallen was met een keizersnede, viel het meteen op dat de beentjes moeilijk terug naar beneden gingen. 2 dagen erna kwam de kinderarts naar ons toe en vertelde ze dat ze een echo gingen nemen van haar heupjes.

In angstige afwachting kwamen ze ons vertellen dat ze een harnas moest dragen, namelijk de pavlik-harnas. Dit moet ze 24/7 aanhebben. Mijn moederhart brak terwijl ze dit bevestigden aan haar klein lijfje.

Ook al zeiden ze mij dat ze daar zelf geen last van ging hebben, omdat ze er zo vroeg bij zijn was plots mijn 'roze wolk' niet meer zo roze... Vier weken moest ze dit voorlopig aandoen. Voor ons was alles nieuw en plots kwam dit er ook nog eens bij. Nu, 4 weken later, zijn we terug op controle geweest en met volle spanning wachten we af hoe het nu gesteld is met de heupjes. Eventjes denken en blijven hopen dat ze van dat stomme harnas af is... Maar helaas, haar rechterheup is nog niet goed. Professor zei dat ze het harnasje nog zeker aan moet houden en welgeteld komen daar nog eens 4 weken bij. Is het na die weken nog niet verbeterd, dan sprak hij over een gipsbroek.

BAM, op slag weer een tegenslag in ons gezicht en onze tranen kwamen weer tevoorschijn. Ik weet het, er zijn veel ergere dingen in het leven en we mogen blij zijn dat dit het maar is, maar wij als jonge ouders hadden ons dit helemaal anders voorgesteld. Je wilt dan ook alleen maar het beste voor je baby... Maar alles komt uiteindelijk wel goed, afwachten is de boodschap... ♥️

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je