Snap
  • Baby
  • Voeding

Mijn dochter heeft altijd honger

Hallo,

Mijn dochter is nu 4 mnd oud. Ze krijgt al speciale voeding voor hongerige baby's. Maar niks blijkt te helpen. Geen 1 voeding is goed volgens mij.

De drinkt nu per keer een fles leeg van 250ml

En ze kan zat om de 4 uur eten maar meestal is het 2 a 2,5 en dan schreeuwt ze weer om eten. Ik probeer het dus maar zo lang mogelijk te rekken door met haar te spelen en te wandelen en luier verschonen en noem maar op. Dat ze toch een vaster ritme krijgt dan dat ze nu heeft. Want om de 2 uur voeden is ook gekkenwerk, ik blijf bezig. En met flesvoeding mag je maar 1 liter per dag geven want anders overvoed je je baby.

En dan kom je bij het consultatie bureau om te vragen of je haar wat anders mag geven, bijvoorbeeld een fruithapje, meelkoekje, rijstebloempap of noem maar op maar niks mag. Dan krijg je als antwoord ja daar is ze nog te klein en te jong voor daar zijn de darmen nog niet op voorbereid en krijgen ze krampjes.

Ik kan er nog wel meer in de fles doen maar dat drinkt ze dan niet op en uiteidelijk kotst ze dat weer uit.

Ik was al wat rond aan het kijken op het internet want sommige mensen zeiden dat er tanden door kunnen komen. Maar voor een baby van 4 maand is dat toch wel erg vroeg.

Herkenbaar voor iemand ???

HELP

10 jaar geleden

Terwijl ik dit lees denk ik: "gooi er wat extra anders in". Wij gaven bij 4maanden al fruithapjes en groentehapjes. blijkbaar heeft ze aan allen melk niet genoeg, wie weet maakt ze ook nog wel een sprongetje waarvoor ze wat extra nodigheeft. Gewoon langzaam aan proberen met bijv. rijstebloem of papje aan melkflesje (bijvoorbeeld laatste fles) en overdag hapje fruit, voorzichtig proberen en wie weet is dat toch wel de oplossing, zolang je blijft kijkn hoe ze er op reageert..succes

10 jaar geleden

Hoi, Mijn zoontje is ook een hongerige baby, hij iwl altijd wel eten. Hij is nu 8 maand en krijgt nu bijvoeding, maar toen hij 4 maand was gaf ik hem een paar schepjes rijstebloem door zijn fles. Hij vondt het heerlijk en was verzadigd.

10 jaar geleden

Ik zou, maar dat moet je zelf beslissen, zeker met rijstebloem gaan beginnen hoor en licht verteerbaar fruit zoals peer of appel. Vanaf 4mnd mag dit echt al wel hoor! En rijste wafeltjes zonder zout kan ook echt geen kwaad hoor. Megan stopte ook niet met eten en wij hebben op advies van de voedingsdeskundige in het AMC besloten om haar met 3,5maand al een fles met rijstenbloem te gaan geven. Verder hadden we, ivm reflux, haar fles al ingedikt met Nutriton maar zelf dat hielp helemaal niks. Dat ze het met 4mnd nog niet mogen hebben.....dat is echt heel gek want wij mochten echt vanaf 4mnd gaan bijvoeden hoor! En als je kunstvoeding geeft helemaal en is het zelf verstandiger. Als je borstvoeding geeft is het advies 6mnd maar kan je ook daarvoor al merken dat je kindje er aan toe is. Jou kindje geeft alle signalen dat ze graag wat stevigers wil als melk. En wat een schema betreft.... Je CB wil ook zo graag dat je een vast schema aan houd maar sommige kinderen kunnen dit echt niet. Megan bv moest echt om de 2,5 3uur eten terwijl Suzannah wakker gemaakt moest worden voor een voeding. Bij Megan wilde ik ook zo graag dat ze eens 3uur tussen de voedingen hield omdat ik soms gek werd van de flesjes afwassen en makken want de had maar steeds honger. Is er bij je kindje al eens gekeken naar reflux? Dit zou ook een oorzaak kunnen zijn van het vele eten. Dit was het geval bij Megan, eten was het enige wat hielp tegen het maagzuur. Sterkte ik hoop dat het snel verbeterd!