{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn borstvoeding avontuur

13-03-2020

Afbeelding blog 'Mijn borstvoeding avontuur ' Achtergrond blur afbeelding

Bijna 6 maanden borstvoeding! Had ik nooit durven denken. Wat ben ik trots op mijzelf.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een borstvoeding cursus gevolgd, mijn gevoel vertelde mij al dat ik borstvoeding wilde geven, maar hoorde er toch graag nog wat meer over. Bij mijn verloskundige werd een cursus gegeven dus een avondje luisteren samen met andere papa’s en mama’s. Sommige waren al vastberaden en andere nog in twijfel. Leuk om al die vragen en verhalen van andere te horen.

Aan het eind van de avond ging ik met een nog sterker gevoel naar huis, dit ga ik op zijn minst proberen.

Helaas liep mijn bevalling anders dan verwacht (zie mijn bevallingsverhaal) en werd mijn kleine mannetje pas de volgende dag voor de eerste keer aangelegd. Alles was ontregeld dus ik moest hem gaan bijvoeden. Ergens voelde dat niet goed, maar ik bleef zo veel mogelijk kolven. In de hoop dat de voeding toch op gang zou komen.

Achteraf lachen we er nu nog weleens om hoe blij en trots ik toen was met 1 hele druppel. 😂 Die mocht absoluut niet verloren gaan en werd zorgvuldig met een mini spuitje opgeborgen.

De eerste paar dagen in het ziekenhuis kwam ik niet verder dan 2 ml dus de bij voeding bleef. Ik gaf niet op, na 3 dagen mochten we naar huis en heb meteen een kolf gehuurd. En met resultaat! Vanaf dag 4 volledig op mijn voeding. Wat voelde ik mij trots! Ik ga jou laten groeien met mijn melk!

Dat groeien ging met horten en stoten maar er is geen moment bij mij opgekomen om te stoppen met borstvoeding. Gelukkig was het consultatiebureau borstvoeding vriendelijk en heb ik nog even hulp gehad van Lactatiekundige. Ze heeft geholpen met de overgang van voeden met tepelhoedje naar helemaal zonder. Mijn zoontje heeft een hoog gehemelte en kon in het begin niet goed drinken zonder tepelhoedje.

Ik stelde steeds een nieuwe mijlpaal voor mijzelf. Als ik 6 weken haal ben ik al hee tevreden. Als ik 3 maanden haal dan... en nu zijn we al bijna 6 maanden op weg.

Ik dacht dat dit het moment zou worden om af te gaan bouwen, maar ik geniet nog zo van onze momentjes samen dat ik lekker nog even door ga voeden. Alhoewel ik vaak de vraag krijg van mensen om mij heen wanneer ik ga stoppen.

Hij groeit weer goed en vind het fijn om dichtbij mama te zijn.

Ik zeg een win win situatie!

Wanneer wij stoppen? Geen idee 🤷‍♀️

Tot hij of ik het genoeg vinden. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je