{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling. Part 8.

Thuis. Met manlief en onze kleine. De eerste nacht echt met zijn drietjes. En dan wordt er gezegd, als de kleine meid trek heeft, lekker aanleggen. Er mag alleen niet meer dan 5 uur tussen zitten. Morgenvroeg komt de kraamzorg weer.

Afbeelding blog 'Mijn bevalling. Part 8.' Achtergrond blur afbeelding

Oké. We zijn thuis, hebben gegeten, de kraamzorg is weg. We gaan naar boven naar bed. De trap op. Gaat me dat lukken? Dat ging eigenlijk beter dan dat ik had verwacht. Die trap was zo'n ding, maar naar boven ging best goed. Uitkleden, tanden poetsen, en hup naar bed. Die was door de kraamzorg na de bevalling alweer nieuw opgedekt en het bedje van de kleine meid stond ook klaar in de kamer.
We hebben haar nog even aangelegd en dachten, dan kunnen we nu eventjes wat slapen. Ja nou mooi niet. Onze dame was niet tevreden. Ze heeft elk uur gehuild om de borst of iets om op te zuigen. Op een gegeven moment ergens midden in de nacht vroeg mijn man smekend of ik alweer voeding kon geven want hij kon niet meer. Met tranen in mijn ogen gaf ik aan ook niet meer te kunnen daar mijn borsten en dan vooral mijn tepels zo'n pijn deden. Geslapen hebben we die nacht nauwelijks. Ik dacht echt als dit elke nacht zo moet met borstvoeding geven, dan hoeft het van mij niet hoor. Dan stappen we over op een flesje! Ook had ik in het ziekenhuis iets gehad om de ontlasting makkelijker te laten komen. Nou hadden ze gezegd dat je pas na 3 dagen weer zou gaan poepen. Zit ik daar 's nachts in de kinderkamer met mijn meisje aan de borst, niets 3 dagen wachten, ik moet nu! En ik sta in de badkamer en schijt mijn hele broek vol. Wat voelde ik mij beroerd en ik heb een partijtje staan huilen in de badkamer. Wat een vreselijke nacht was dit.

De kraamzorg komt rond 9 uur aan. Weer een andere vrouw, maar wel een gezellige kletstante. Ze maakt voor ons een ontbijtje en verteld wat ze allemaal komt doen. Ze helpt mij die dag ook heel fijn met het goed aanleggen van onze meid en regelmaat te brengen in wanneer ze eet. Mijn man wordt naar de winkels en apotheek gestuurd voor mijn medicijnen en voor allerlei boodschappen. Ook heeft hij meteen onze dochter bij de gemeente aangegeven.
De kraamzorg zorgt er ook voor dat we daadwerkelijk een middag dutje doen. Daar knapten we allebei ontzettend van op. Het is een ontzettend hectische dag en we zijn allebei kapot. Dan helpt het niet als je schoonouders ook nog eens boos opbellen omdat we niet hebben laten weten dat we uit het ziekenhuis zijn. Ook moeten ze per se morgen langs komen. We zijn allebei not amused hierover maar laat ze morgen maar komen dan. Van 3 tot 4. Dan is de kraamzorg er ook en die gaat om 4 uur weg, dus dan moeten zij ook ophoepelen. Dit klinkt misschien wat grof, maar alles is veel. Ik kan net aan naar de wc en terug, mijn meisje eten geven en tussendoor wat wegzakken/ slapen. Verder kost alles teveel energie. Ik kan een bezoekje gewoon echt nog niet aan.
Ook is ons meisje best al veel afgevallen. Ze zit op -7.6% en dat is niet zo best. Morgen moet ze weer gewogen worden en anders moet ze toch ook flesvoeding gaan krijgen. :'( Waarom gaat er nou niets zoals gepland. Ik kan bijna niets anders dan huilen. Vraagt iemand naar de bevalling, pats, huilen, vraagt iemand hoe het gaat, ja hoor huilen. Komt mijn man boven met een broodje rosbief, huilen!!! En dan dacht ik dat ik last had van mijn hormonen in de zwangerschap. Pffrt. Dat was niets in vergelijking tot nu.

Woensdag alweer. Vandaag wordt ons meisje weer gewogen. Helaas is ze nog meer afgevallen. Dus nu moet ze vandaag om de maaltijd voeding erbij krijgen. Want ook de poep en plasluiers zijn nog niet wat het moet zijn. Gelukkig hebben we wel allebei wat beter geslapen. Er begint inderdaad wat meer ritme in te komen en wat meer rust in ons lijf. Uitgerust zijn we absoluut niet, maar er begint een soort ritme te ontstaan.
Ook de schoonouders zijn geweest. Ze zijn ongeveer 10 minuten boven geweest. (Ik ben nog niet beneden geweest sinds de eerste avond. De trap is echt een uitdaging.) De rest van de tijd zijn ze beneden geweest met mijn man en de kraamzorg.
Morgen wordt ons meisje weer gewogen en dan moet ze wel echt aangekomen zijn. We gaan ervoor!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je