{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling en herstel. Part 18.

Oh nee, een grote gele korst op de achterhoofd van ons prachtige meisje. Heb ik haar nu ook aangestoken met krentenbaard? Het is bij mij ook zo hardnekkig.

Afbeelding blog 'Mijn bevalling en herstel. Part 18.'

Mijn krentenbaard zit momenteel op 3 plekken. 1 ergens op mijn kaak 1 plek in mijn oor (ja leuk XD) en 1 plek zit in mijn mondhoek. Die is echt heel naar. De andere 2 plekken kun je makkelijk insmeren en redelijk makkelijk afblijven, maar die in mijn mondhoek, tsja die breekt elke keer open als je iets wil eten of iets zegt. Hij verspreid zich daardoor ook wat makkelijker naar boven en beneden toe aangezien er telkens vocht langsloopt.
Goed, de volgende ochtend met mijn meisje naar de huisarts. Daar worden we eerst gezien door een assistente in opleiding. Zij twijfelt wat het precies is. Ze haalt er een andere assistente bij. Zij weet het ook niet zeker. Ik ben ook al erg lang aan het smeren volgens hun (het is eind februari en ik smeer dus al 3 weken) maar ja, een plek die telkens opengaat, dat helpt niet.
Zij komen er ook niet zo snel uit en halen dan de dokter erbij. Die kijkt en ziet ook dat er afgegeven is in haar jasje en ja hoor, zij heeft dus ook krentenbaard. Gelukkig heb ik het zalfje al in huis, en nog een herhaal recept liggen dus hoeven ze voor haar niets uit te schrijven. Nu moeten we haar dus ook 3 keer per dag insmeren met het zalfje. En uit ervaring sprekend, dat prikt als de ..... en soms jeukt het ook nog ontzettend. En dan mag je er ook niet aan zitten. Tsja.... dat is een uitdaging met een baby van zo'n 6 weken oud. Gelukkig is het een plek waar ze niet zo makkelijk bij kan. En dan hopen we nu maar dat het niet verspreid bij haar.
Die week heb ik ook weer fysiotherapie.  Ze voelt alles nog even na, ook van binnen aan de voorkant. Aan de achterkant gaat ze nog even niet zitten. Het is nog steeds wat warm, er komt nog steeds troep uit, en hoewel de ene dag beter gaat dan de andere dag, vertrouwt mijn therapeute het niet. Dit is niet iets wat zij vaak tegenkomt en gaat contact zoeken met een deskundige op dit gebied. Ik heb volgende week een belafspraak met de chirurg, maar ik ga ook aangeven dat ik er nog steeds zo'n last van heb. Ze kan niet helemaal plaatsen wat het is en noemt het misschien wel een fistel. Nog een nieuwe term. Ik geef aan dat in het ziekenhuis gesproken was van een perianaal abces en dat verklaart voor haar wel wat dingen. Toch wil ze overleg met het ziekenhuis over de behandeling. Ik vind het prima. Het is een heerlijk kordate vrouw, en zonder haar eerste blik op mijn onderste was ik nooit meteen geholpen voor een abces. Het gaf toen al veel verlichting na die eerste keer open snijden. Jammer dat de vooruitgang nu wat stagneert.
De dag na het bezoek aan de fysio heb ik toch een pijn aan alles. Voor, achter, anus, alles doet gruwelijk veel pijn. Ook komt er veel donkerdere pus uit dan in de dagen ervoor. Ergens in de middag ga ik braaf voor de 2e keer spoelen, en ineens is daar opluchting. Het begint wat minder heftig te voelen. 2 stappen vooruit, 1 terug word er wel gezegd over herstellen. Ik heb alleen het idee dat het niet 2 vooruit, 1 terug is maar soms wel gewoon meteen 2 terug. En ik word er ondertussen wel gek van!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je