{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn babies slapen door!

Afbeelding blog 'Mijn babies slapen door!'

Joepie mijn kleine muiters slapen door! Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik mega trots ben op deze kleintjes, dat snappen jullie natuurlijk wel. Van twee kleine, rand, prematuurtjes naar twee hele flinke babies. Afgelopen nacht sliepen zowel Indie als Novée van 19:30 tot 07:00, ze krijgen dan een flesje en slapen nog even heel flink tot een uurtje of 10. Ik zeg, niks meer aan doen die hap!


Afbeelding blog 'Mijn babies slapen door!'

Nu vragen jullie je natuurlijk af; hoe heeft die moeder dat voor elkaar gekregen? Helaas, ik heb geen middeltje wat er voor zorgt dat babies door gaan slapen. Ik geloof dat ik dan nu wel rijk was geweest. Maar er bestaan geen middeltjes hiervoor, er is geen uit knop op je kindje. Ik ben er heel erg van overtuigd dat een newborn pas gaat doorslapen op het moment dat hij of zij daar klaar voor is. Bij de een is dit al vlak na de geboorte, bij de ander pas na 13 maanden. Zeker in het begin is het heel normaal dat kleine kindjes de behoefte hebben aan een fles, slapen bij papa en mama in bed of gewoon wat huid op huid contact in de nacht. Ik ben er dan ook gewoon 4.5 maand lang uit gegaan om Indie & Novée te geven wat zij nodig hadden. En natuurlijk, ook ik heb gemopperd en zal dat nog wel vaker doen als ze om 3 uur ineens wakker worden. Het is namelijk niet altijd makkelijk al die slaap tekort. Maar geloof mij mama, als ik zeg; het wordt beter. Ieder kindje gaat door slapen. 

Afbeelding blog 'Mijn babies slapen door!'

Ja ja, lekker makkelijk praten hoor ik je denken. Maar het feit dat Indie & Novée lekker door slapen zegt natuurlijk helemaal niks over wat onze peuter in de avond en nacht doet. Die slaapt namelijk echt niet, net als broer en zus, op zijn eigen kamer. Nee deze man slaapt nog steeds bij ons in bed. Met een maand of 15 was Jax ook pas van de nacht fles af, ik ging er zeker nog wel 2 a 3 x per nacht uit om hem een fles te geven. Noem het geborgenheid, aandacht of gewenning maar ik heb hem al die tijd gegeven wat hij nodig had. En ook nu, waar Indie & Novée het fijner vinden om in hun eigen bed te slapen, vindt Jax het fijn om bij ons te slapen. Wij geven hier aan toe omdat wij onze kindjes graag willen bieden wat zij nodig hebben.

Afbeelding blog 'Mijn babies slapen door!'

Lieve mama's, wat ik met deze post wil zeggen is: vergelijk niet met anderen! Geen enkel kindje is hetzelfde. Als jouw baby, peuter, kleuter nog niet doorslaapt; het is normaal, het komt goed. Alle kindjes worden vanzelf groot, laten wij er nog van genieten zolang ze ons nodig hebben.


Liefs,

S.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je