{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met vallen en opstaan??

Mijn ventje van 7,5 maand, maakt opeens grote sprongen in zijn ontwikkeling. Dat brengt wat onzekerheden met zich mee.

Afbeelding blog 'Met vallen en opstaan??' Achtergrond blur afbeelding

Mijn kleine mannetje wordt groot. Sinds deze week kan hij zichzelf optrekken aan alles wat maar in zijn buurt staat. Hij trekt zich op aan de tafel, aan je schouders, aan een wiebelende maxi cosi, aan een kratje bier, noem het maar op! En als hij dan staat, zoekt hij je blik op. Vol trots kijkt hij je aan en gaan zijn mondhoeken richting zijn oren. Met een triomfantelijke blik probeert hij te zeggen dat hij groot wordt. Maar dan.... terug op de grond komen is nog wel een beetje lastig. Hij blijft net zolang staan tot hij niet meer kan en valt dan om. Ik heb al geleerd dat ik mijn schrikreactie moet temperen. Eerst even zijn koppie bestuderen, vaak is er namelijk niets aan de hand en krabbelt hij net zo hard weer op. Een andere keer gaat het onderlipje toch trillen. Dan breekt mijn moederhart en vind ik mijzelf heel dom dat ik het niet kon voorkomen. Vriendlief zegt heel makkelijk dat opgroeien met vallen en opstaan gaat. Dus dat het niet te voorkomen valt. Natuurlijk weet ik dat hij zich nog wel vaker zal bezeren. Maar het liefst zit ik er de hele tijd naast om hem op te vangen zodra het misgaat. Hopelijk vindt hij snel uit hoe hij weer op zijn kontje moet komen, dan zit moeders ook zonder angstzweet in haar handen! Al zal hij waarschijnlijk weer iets nieuws gaan ontdekken waarmee hij moeders weer onrustig krijgt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je