Snap
  • Baby

Met de handen in het haar door nachtbraker

Mijn zoontje van bijna 6mnd "spookt" elke nacht. Oorzaak moeilijk te achterhalen. Herkenbaar? Tips, ideeën en advies gevraagd.

Elke nacht is mijn zoontje van bijna 6mnd wakker/"spoken".

De ene nacht gaat het beter als de andere. Soms kan ik wel 6-10 keer naar hem toe.

Hij heeft een eigen slaapkamertje en een eigen bedje. Slaapt met een speentje en lapje.

Het is een vrolijk mannetje, als hij ergens last van heeft gaan jengelen en vervolgens schreeuwen en huilen. Heeft vaak last van boertjes.

Krijgt 4 flesvoedingen (met jbpm ivm verborgen reflux) groenten + fruit hap.

Elke nacht is het weer raak, maar de oorzaak is moelijk te vinden. We hebben al van alles geprobeerd...:

- Verschillende voedingen

- Badje/boekje voor slapen gaan

- Koud en warm aankleden

- Sab simplex

- Johannesbroodpitmeel (jbpm wat enigzins werkt)

- Verschillende flessen 

- Rijstebloem

- Matrasje schuin omhoog

- Boertjes laten

- Laten jengelen 

- Verschillende liggingen (rolt namelijk)

Het vreemde is hij heeft wel door geslapen en de ene nacht gaat beter als de ander..

Het duurt nu al zo'n 3 maanden en het cb weet ook geen opties meer en ik raak oververmoeid...

Herkenbaar?!

TIPS, IDEEËN EN ADVIES HEEL ERG WELKOM!

8 jaar geleden

Kan je de kleine niet een dagje naar je (schoon)ouders brengen zodat jij kan slapen? Is dan wel overdag, maar dat is misschien makkelijker voor je gevoel. Heb ik ook wel gedaan hoor, na de eerste 4 weken was ik zo moe dat ik alleen maar kon huilen. Één dagje slapen deed zó veel goed! Heel veel succes! En vooral aangeven als je het niet meer red, misschien kan je vriend wel een dag vrij nemen o.i.d. zodat jij wat rust kan vinden...

8 jaar geleden

Hier geen tips, maar een mama die hetzelfde heeft. DL is bijna 7 maanden en komt nog elke nacht voor een voeding. Sinds vorige maand feest, want ze hoeft de voeding pas om 4/5 uur. Dus ik reken het als doorslapen

8 jaar geleden

iK HEB GEEN ANDERE OPTIES VOOR JOU, EN IK SNAP DAT JE ER ZELF WILT ZIJN VOOR JOUW ZOONTJE. HET ZAL WAARSCHIJNLIJK EEN KWESTIE VAN TIJD ZIJN. MIJN ADVIES: PAS OP DAT JE ER ZELF NIET COMPLEET ONDER DOOR GAAT. HEB JE IEMAND DIE EEN NACHTJE (OF TWEE) PER WEEK OP KAN PASSEN ZODAT JIJ NA TV/BOEK, DOUCHE EN OORDOPPEN DOOR KAN PROBEREN TE SLAPEN???????

8 jaar geleden

Zo lastig hè als je kindje niet doorslaapt en het lijkt alsof alle kinderen om je heen dit wel doen. Niet alleen voel je je alsof je als moeder tekortschiet (en dat doe je niet!) maar je bent ook nog eens zo verrekte moe! Ik ben blij dat we hier bij baby #2 na 8 maanden eindelijk weer nachtjes door mochten slapen. Ik geloof niet dat wij kinderen maken die van doorslapen houden, dochterlief hield het tot 9 maanden vol. Wat bij dochterlief werkte (maar niet bij haar broertje) was de terugspreekfunctie van de babyfoon gebruiken. Dan hoefden wij niet uit bed en ze werd toch rustig. Ook gaf ik borstvoeding en ik legde ze dan aan als ik het echt niet meer wist en ik ook eigenlijk wilde slapen. Het nadeel was dan wel weer dat je die nachtelijke voedingen af moest wennen (maar dat weegt niet op tegen beter slapen:)) Bij zoonlief heb ik rond 8 maanden de keus gemaakt de nachtelijke voedingen op te schuiven naar de ochtend. Dit had wat voeten in aarde, maar het resultaat mag er wezen! Het beste advies wat ik ooit kreeg was van mijn moeder. Die zei dat je maar beter kan proberen ondanks alles blij te blijven, want als je je blind gaat staren op de klok of hoeveel keer je er al uit bent geweest wordt het steeds moeilijker. Toen ik niet meer elke keer ging nadenken (en ergeren) als dochterlief wakker werd en ik probeerde te bedenken dat ze het echt niet expres deed en ze mij ook gewoon nodig kon hebben werd het makkelijker. Maar de weinige slaap, dat bleef een issue. Ik probeerde in de middag te slapen of ging s avonds vroeg naar bed en liet manlief de eventuele nachtshift doen. Heel veel succes! En als je er echt niet uitkomt: er zijn ook mensen die van kinderen laten slapen hun werk hebben gemaakt he!