Snap
  • Baby
  • Voeding

Melkfabriek in staking

Sinds een week wil dochterlief regelmatig niet meer aan de borst drinken...why Oh why?! Wat doe ik verkeerd? *Zucht*

Wat begon als een perfecte "borstvoeding" ervaring...melk in overvloed, spuitende tieten, eerder te veel dan te weinig melk. Deze melkfabriek had genoeg melk voor een zesling leek het wel. Natuurlijk had ik ook mega last van stuwing, borsten als meloenen (met cup F voelen ze echt als meloenen op zo'n moment) en kapot gezogen tepels *Jikes!*...maar verder verliep mijn eerste ervaring met borstvoeding geven bij mijn dochter super goed. 

Vanaf het eerste moment dronk ze goed, binnen een week dronk ze ook prima uit een flesje en kreeg ze haar eerste speentje vanwege haar enorme zuigbehoefte...

Nu, ruim 4 maanden later...geef ik sinds 1 maand naast borstvoeding ook extra flesvoeding omdat ik niet genoeg afgekolfd krijg wanneer dochterlief op het kinderdagverblijf zit. Dat drinkt ze vanaf de eerste fles perfect weg, en gelukkig heeft ze er geen allergische of andere reacties op. 

Nou komt het probleem...sinds anderhalve week weigert madame regelmatig aan de borst te drinken...zelfs na 10 minuten proberen, waarbij ze natuurlijk helemaal gefrustreerd en overstuur raakt. Daarbij heb ik zelfs een keer eerst even gekolfd om het schietreflex op te wekken...maar zelfs toen wilde of kon ze het niet.

's Morgens drinkt ze tot nu toe wel altijd, dan heb ik natuurlijk de meeste melk voor haar...maar de rest van de dag is het iedere keer weer een verassing of het wel of niet lukt...wanneer het lukt...YES! Wat een feest!...en als het niet lukt...*blijven ademen* dan weer een fles opwarmen...fles geven...en daarna zelf maar weer kolven...dat werkt zo demotiverend...en is niet bepaald goed voor je zelfvertrouwen als verse mama...

Ligt het aan mij, of aan haar...waarom lukt het niet? Is mijn toeschietreflex niet meer sterk genoeg, is ze te verwend geworden door de fles en daarom te "lui" om te werken voor haar voeding? Ik weet het niet..maar op deze manier is borstvoeding geven niet meer dat "fijne momentje samen met je kind" ... het is meer een opgave en een strijd...pfff...

Hopelijk is het een "fase" en wordt het snel weer zoals voorheen...mama de melkfabriek en Lola die gulzig drinkt.

9 jaar geleden

Bedankt voor de tips!

9 jaar geleden

Herkenbaar en heel vermoeiend! Maak een afspraak met een lactatiekundige....dat kan voor nieuw inzicht zorgen. Om de boel op gang te houden borstvoedingsthee en rauwe cashewnoten. Daarnaast kun je overwegen om te clusterkolven of voeden. Volg je gevoel, je hebt het al lang volgehouden en bent er zeker geen mindere moeder om als het niet lukt!

9 jaar geleden

Ik kolf ook veel thuis... steeds als het niet lukt dan kolf ik... Als ik haar voed dan doe ik dat in haar slaapkamertje waar bijna geen afleiding is. .. Dus daar ligt het denk Ik niet aan... Hopelijk gaat het snel weer beter! Bedankt voor je tips!

9 jaar geleden

He wat vervelend. Rond de 4 maand is inderdaad een regelmoment. Dat is natuurlijk lastiger als je al KV bij geeft. Misschien nogerg kolven? Ook thuis? Ik weet het; vreselijk. Ik heb een haat-ietsisme haat verhoudingen met mijn kolf apparaat. Maar het heeft me bij de eerste wel geholpen om de boel op gang te houden toen ik weer ging werken. Meteen na de BV kolven (1 kant) en ma een uur noaals (de andere kant) want het schijnt dat je borst zich binnen een uur weer vult. Daarnaast worden ze zich ook steeds bewuste van dingen om hen heen en nieuwsgierigheid speelt wellicht ook een rol? Mijn dochters lieten zich beide rond die tijd enorm makkelijk afleiden. En ik moet nu met nr 2 naar boven, voeden op bed gaat prima, maar in de woonkamer isheet gewoon te druk en zijn er teveel andere leuke dingen. Bovendien is een fles dan handiger; daar kijk je omheen, om mama meestal niet echt. Wel vervelend hoor. Ik hoop dat jullie de rust weet te pakken krijgen met he tevoren. Want als er een ding is wat averecht werkt bij BV is het spanning.