{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mamatorial: Lekker slapen onder wakend oog van mama!

Op een regenachtige middag lag zoonlief net in bed en plofte ik lekker op de bank met een boekje en een kopje thee, klaar voor een heerlijk

Afbeelding blog 'Mamatorial: Lekker slapen onder wakend oog van mama!'

Op een regenachtige middag lag zoonlief net in bed en plofte ik lekker op de bank met een boekje en een kopje thee, klaar voor een heerlijk uurtje tijd voor mezelf! Door de babyfoon hoorde ik hem nog gezellig kletsen tegen z'n knuffeltje en daarna was het stil en dacht ik dat hij lekker lag te slapen. Maar opeens begon hij heel hard te huilen en sprong ik van de bank en rende naar z'n kamertje. Daar zag ik dat hij op z'n buik, met z'n hoofd naar het voeteneinde lag, helemaal als een wokkel in elkaar gedraaid in z'n slaapzak. Snel legde ik hem weer goed en stopte hem lekker stevig in.

Daarna ben ik nog zeker drie keer naar boven geslopen om te kijken of hij goed lag en ja hoor... weg was m'n vrije uurtje! De dagen daarna was het precies hetzelfde verhaal en dacht ik dit moet toch anders kunnen!

Ik ben gaan speuren op internet en op wehkamp.nl/mamaenkind zag ik een handige babyfoon met camera die je via een gratis app op je smartphone of tablet aan kan sluiten. De camera kan je zowel neerzetten als aan de muur monteren.

De app gaat automatisch aan bij geluid vanuit de babykamer, de camera kan inzoomen en je kan tegen je kindje praten. Ook zit er een temperatuurweergave op.

Deze babyfoon bespaart ons een boel onnodige ritjes naar boven dacht ik en snel gooide ik hem in mijn winkelmandje en rekende af. Het fijne aan shoppen bij wehkamp.nl vind ik dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je je pakketje wilt ontvangen en dat je zelfs de bezorgtijden kan kiezen.

Al de volgende dag werd het pakketje bezorgd en de installatie van de camera en de app gaat verrassend makkelijk. Binnen 10 minuten was alles geïnstalleerd. Het beeld is behoorlijk scherp, het nadeel vind ik alleen dat de overgang van licht naar donker, waarbij de infraroodcamera automatisch aan gaat, behoorlijk lang duurt waardoor de camera een hele tijd blijft flitsen.

Het is ontzettend leuk om te kunnen zien hoe de kleine man in slaap valt en wat hij allemaal uitspookt als hij wakker wordt. Zo zagen we dat hij eerst met z'n favoriete knuffeltje aan het spelen is, vervolgens gaat hij er lekker mee knuffelen om al duimend in slaap te vallen. Als hij nu begint te roepen of te piepen dan rennen we niet meteen naar boven, pas als we zien dat hij niet goed ligt komen we in actie.

Al met al vind ik deze babyfoon super handig in gebruik, wel gebruiken we hem naast onze gewone babyfoon, omdat de app het beste werkt als je deze aan laat staan. Dat kan natuurlijk niet altijd en gaat de batterij van m'n telefoon ook vliegensvlug leeg. Ook is er natuurlijk wel een internetverbinding nodig, als deze ongemerkt uitvalt werkt de camera babyfoon ook niet.

De camera babyfoon vind ik absoluut z'n geld waard, zeker als je net als ik op zoek bent naar een handige en makkelijke manier om je kindje in de gaten te kunnen houden als hij bed ligt.

Nu zie ik net dat hij weer wakker is en alweer op z'n buik ligt, klaar om weer heerlijk te spelen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je