{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mamatorial: Lekker badderen

Een badje vind ons zoontje heerlijk, maar dan komt het moment dat je er uit moet, brr! maar maken we het hem zo aangenaam mogelijk.

Afbeelding blog 'Mamatorial: Lekker badderen'

Lekker badderen; daar houdt onze kleine wel van. Helaas lukt het niet iedere dag, maar als we het badje doen, doen we het ook goed. Heerlijk vindt hij het. Je ziet hem compleet ontspannen in het warme water. Het mag van hem wel eindeloos duren. Maar dan komt het moment dat hij er toch echt weer uit moet. Gelukkig huilt hij deze keer niet maar fijn is anders: gelijk is zijn lijfje compleet gespannen.

Nu het zo koud is, nemen we de nodige voorbereidingen: deur van de kamer even goed dichthouden, verwarming hoog, kleertjes liggen al klaar en de handdoekjes ook. En vanaf nu ook ons warmtekussen. Tijdens het badderen al tussen de handdoekjes, zodat we die lekker voorverwarmd om hem heen kunnen slaan. Hij lijkt het wel lekker te vinden, iets van de spanning verdwijnt uit zijn armpjes en beentjes. Het warmtekussen krijgt gelijk zijn volgende plek om voor te verwarmen: zijn slaapzakje en het bed. Dat wordt zo heerlijk slapen!

We hebben dat kussen - het Woller warmtekussen van KipKep - sinds kort. Op de site van wehkamp, mama en kind klonk het als een handig ding, en dat is het ook: Naast voorverwarmen kan het kussen onder andere gebruikt worden om op het onderlichaam van je baby te leggen ter verlichting bij darmkrampjes, huilen of onrust: de warmte werkt ontspannend. Met borstvoeding bevordert het de toeschietreflex, maar daar heb ik geen ervaring mee. (zie hier voor meer info over het kussen)

Met het voorverwarmen van het bedje moet je de deken er wel goed over heen leggen anders koelt het kussen snel af.

Het warmtekussen dient opgewarmd te worden in de magnetron. Het was even uitvogelen wat de juiste opwarmtijd is. Na 1x 30 sec opwarmen was het nog helemaal niet zo warm, na 3x 30 seconden lekker warm. Het kussen wordt ook niet echt heet, maar geeft wel goed warmte af. Goede vervanging van een kruik op koude dagen. En als voordeel: dan hoef ik niet meer te controleren of de kruik niet lekt, en bij onze oudste zoon is het dan ook zonder gevaar in bed te leggen; ik hoef niet bang te zijn dat het open gemaakt wordt en hij zich verbrandt. Ter vervanging van de kruik vlak na geboorte lijkt het me niet handig, daarvoor straalt het te weinig warmte af. Maar goed, daarvoor zullen wij het denk ik ook niet meer nodig gaan hebben.

Als koudecompres lijkt het me ook handig straks als onze jongste wat groter is. Dan zullen vast de nodige bulten gevallen gaan worden en dan werkt het altijd goed er iets kouds tegen te houden. Niet alleen tegen de bult, maar ook tegen het verdriet wat zo vaak al snel verdwijnt. Wie weet ligt het “warmte”kussen dan standaard in de koelkast. Ben benieuwd of het kussen dan ook goed koud blijft, dat heb ik nog niet geprobeerd..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je