Snap
  • Baby
  • post

Mamatorial: Baby + Kou = Kruik!

Het wordt kouder op de slaapkamer van Lena (6 mnd). Baby + Kou = Kruik! Op wehkamp.nl vond ik de Zensy Soft Babywarmer. Dat is is een zachte kruik met vloeistof die elektronisch moet worden opgeladen/verwarmd. Dat duurt 4 minuten en daarna geeft het 4/5 uur lang warmte. Aanrader!!

Ja, het is toch echt een beetje zover: de winter is hier! Ik houd van schaatsen, sneeuw en warme chocolademelk maar dat het kamertje van Lena (6 mnd) ’s nachts afkoelt vind ik iets minder. De hele avond de verwarming aan laten zie ik niet zo zitten dus hoog tijd voor een kruikje!

Ik ben elke week wel een keer te vinden in de Mama& Kind shop van wehkamp.nl. De website is super fijn en inspirerend dus het is altijd chill om er een beetje door heen te navigeren. Meestal ben ik nergens naar op zoek en heb ik ook niet de intentie om iets aan te schaffen. Maar het fijnste is als er, zoals nu, iets nieuws moet komen en ik hoef er niet eens met mijn man over te discussiëren… Baby + Kou = Kruik!

Ik zat eerst te zoeken tussen de traditionele aluminium kruiken totdat ik de Zensy Soft Babywarmer tegen kwam. Iets heel anders dan die grote dingen waar je zelf heet water in moet doen. De Zensy is een zachte kruik met vloeistof die elektronisch moet worden opgeladen/verwarmd. Dat duurt 4 minuten en daarna geeft het 4/5 uur lang warmte. Bij wehkamp.nl kost het rond de 30,-. Dat lijkt misschien duurder dan de aluminium kruik maar de hoes komt er gratis bij dus dat maakt het verschil weer kleiner. Er is wel meer keuze qua hoezen bij de aluminium kruik. Bij de Zensy moet je het doen met de witte hoes die erbij komt. Die b.t.w. wel lekker zacht is voor als je hem ooit zelf even in je nek wilt leggen…

Lena vond het super leuk toen het pakketje thuis werd bezorgd want de verpakking van wehkamp.nl was vrolijk en maakte interessante geluidjes. De doos van de Zensy zag er ook leuk uit en toen de roze kruik tevoorschijn kwam was Lena al helemaal geobsedeerd.

Op de website stond voldoende info om ervoor te kiezen om het product aan te schaffen. Ik vroeg mij wel af met welke vloeistof het kruikje precies gevuld is en hoe het hele oplaadproces werkt. Ik had gehoopt daar meer over terug te vinden in de bijsluiter maar daar werd niet specifiek op in gegaan.

Het opladen van het kruikje was super makkelijk en zo gepiept. Het kruikje was redelijk warm dus het hoesje eromheen doen was wel wat heet voor de handen. Ik denk dat er met ervaring wel trucjes ontstaan om die hitte te vermijden.

Voor het slapen gaan heb ik het kruikje al in Lena’s ledikantje gelegd. Toen Lena naar bed moest was het heerlijk warm. Ik heb het kruikje nog even, bij het voeteneinde en boven de deken, in het bedje laten liggen. Door de vorm en het materiaal kan het niet rollen en het is geseald. Toen wij gingen slapen heb ik het er weer uit gehaald. Lena had het heerlijk warm en ik denk dat het echt goed heeft geholpen. Aanrader!!

10 jaar geleden

Ik kon nergens vinden hoe groot de kruik is. Zou ik graag willen weten, omdat ik hem voor mezelf aan zou willen schaffen

10 jaar geleden

Leuke geschreven stukjes waar iedereen wel iets aan heeft. Om misverstanden te voorkomen met de reactie van Mama-cate wil ik er nog aan toevoegen dat de Zensy babywarmer niet tijdens gebruik aan de stekker ligt maar vooraf wordt opgeladen (4 minuten). De vloeistof waarmee de Zensy is gevuld is gewoon water. Het geheim zit in de combinatie van vier!afdek-lagen waarvan het buitenste gedeelte is gemaakt van Kevlar. Daarover komt dan nog het zachte hoesje. Kijk anders even op de facebookpagina van Zensy voor meer informatie of op de website van Navivakraamzorg. Met vriendelijke groet, Wilbert Kuster lid van het Zensyteam

10 jaar geleden

Goede tip! Op de slaapkamer van mijn zoontje Cas (9 mnd) is het nu ook erg fris. Dit kruikje lijkt me ook iets voor hem :-)

10 jaar geleden

Op zich lijkt het mij wel wat maar aan de andere kant ook weer niet, kijk voordeel van dit ding is je werkt niet met gloeiend heet water en die kruik word niet super heet, een normale kruik weer wel en vaak verbrand ik dan ook mn vingers en daar schiet ik ook niks mee op. Maar ja warm water vertrouw ik meer dan iets wat ik in het stopcontact moet steken.....misschien later voor ooit een tweede de zensi aanschaffen en kijken hoe dat gaat. Mijn dochtertje nu is ruim 2 en sinds 3 maanden slaapt ze in een slaapzak (daarvoor vond ze het vreselijk dus de verwarming stond altijd op hoog de hele nacht door en een kruik tot dat ze ging draaien en overal in bedje lag) en da heeft ze ook nog 2 ledikant dekens dus koud gaat ze het niet krijgen. :) kwa prijs vind ik het nog wel meevallen, een kruik is meestal 7,50 en dan weer een hoes er bij die je VERPLICHT moet gebruiken en een leuke is ook weer rond de 5 of meer. vaak word er ook verwacht dat je 2 kruiken aan moet aanschaffen dus dat is dan weer 15 voor kruik en 10 voor de hoes. 25 euro.