{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama zijn, geweldig overweldigend.

M.L

Afbeelding blog 'Mama zijn, geweldig overweldigend.' Achtergrond blur afbeelding

Al had iemand mij een jaar geleden verteld dat ik nu Mama zou zijn, dan had ik je keihard uitgelachen. Of..Naja.. eigenlijk niet, misschien had ik je dan wel geirriteerd uitgelegd dat dusdanige uitspraken zeer kwetsend kunnen zijn omdat dit wonder helaas niet voor iedereen 'zomaar' is weggelegd. Een jaar geleden was het nog maar de vraag of ik ooit zwanger zou worden. Wij waren precies rond deze tijd bezig met een IVF ICSI traject. Iedere dag diende ik mijzelf injecties toe en onderging een aantal vreselijke behandelingen, met als doel 'Zwanger' worden. Het was ons gelukkig gegeven dat dit na één keer terugplaatsen raak was. Wat waren wij blij zeg..

Vervolgens mogen genieten van een heerlijke en ongecompliceerde zwangerschap. Dit alles was al een wonder opzich.

En dan, langzaam leef je toe naar dat moment.. De zwangerschap is ineens zoveel meer dan 'ik ben zwanger'.... 'We krijgen gewoon een kindje'..

Vandaag is het alweer bijna elf weken geleden dat onze kleine man is geboren. En ook al is mij van te voren verteld dat er veel zou gaan veranderen, en ik gerust wel had verwacht dat dit ook zo zou zijn. Had ik mij nooit kunnen voorstellen hoe het daadwerkelijk is om Mama te zijn.. Nu kan ik dat wel. Het is geweldig overweldigend.

Moeder oer gevoel, zo noemde één van de meiden uit de cursus het. Zaken waar ik mij eerst totaal niet druk om maakte zijn nu aan de orde van de dag. En al was ik na wat gezonde onzekerheid voorheen behoorlijk nuchter, ook daar is nu niet heel veel meer van over.

Ik ben Mama. Hierdoor lijdt ik de afgelopen weken een gereserveerd bestaan. Ineens heeft het leven één nieuwe prioriteit die met stip op nummer 1 staat en dat is dit mannetje en ons gezin.

Daar voorheen werk en vrienden absoluut op nummer 1 stonden. Heeft op 29 juli plotseling een verschuiving plaats gevonden. Ik ben Mama, ik heb een kindje. Zo heb je niets, zo heb je alles. Verliefd en verantwoordelijk.

Aan mijn verlof komt nu een einde. Dit kleine mannetje gaat straks een paar dagen naar het kinderdagverblijf. Jeetje, ik moet jou wegbrengen en loslaten. Ik ga straks niet alles meer van je zien en ik kan er niet altijd voor je zijn. En ook al weet ik rationeel heel goed dat alles goed komt en die meiden op het kinderdagverblijf misschien wel meer verstand hebben van baby's dan ik. Die moeder oer gevoelens zijn bijzonder, maar o zo overweldigend.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je