{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama's huiluurtje

en hoe deze langzamerhand verdween

Afbeelding blog 'Mama's huiluurtje'

We hebben het getroffen met onze baby, al sinds dag 1 snapt ze het verschil tussen dag en nacht, want 's nachts gaat ze na haar flesje gewoon meteen weer slapen. Soms moest ik haar in die eerste week zelfs wakker maken na 5 uur.
Ze was al snel erg alert en in de eerste week hadden we al een lachende baby.

Dus toen ik soms het gevoel had alsof het me allemaal teveel werd en ik regelmatig in huilen uit barstte wanneer iemand het over de roze wolk had voelde ik me daarnaast ook nog lekker schuldig. Héérlijk die hormonen!

De eerste week hield ik me groot, waardoor ik zo rond 18.00 mijn "huiluurtje" had, een uur waarin ik me ontzettend benauwd, moe en verdrietig voelde. Viel toevallig ook altijd samen met het huiluurtje van mijn dochter.
Aan het einde van deze week stortte ik in bij mijn moeder.

De tweede week zei ik tegen mijn partner dat ik toch geen volgende meer wilde en dat ik de dagen aan het aftellen was tot ze anderhalf zou zijn.

Maar na week twee/drie gebeurde er iets hoopvols. Het benauwde gevoel werd minder, ik kon weer ademen.
Het huiluurtje veranderde in af en toe in snikken uitbarsten, in soms een traantje.

Ik begon dingen weer in het juiste perspectief te zien. Ja, mijn baby is een topbaby, maar mijn zwangerschap en bevalling waren dat niet.
Ik mocht mij van mezelf eindelijk een beetje zielig vinden, en zodra ik mezelf dat toestond, vond ik dat ineens niet meer.

Na 6 weken heb ik mijn laatste huilmomentje gehad en wonderbaarlijk verdween hiermee ook het huiluurtje van de baby. Toeval, of..?

Ze slaapt nu van 16.30 - 23.00 en van 00.00 - 06.00, dus we hebben ook weer de avonden voor onszelf en redelijk wat slaap (mijn man werkt als chef in een strandtent, welke gesloten is tot maart, dus we kunnen het ochtendflesje afwisselen). En huilt alleen nog maar wanneer ze honger heeft of erg moe is. Onze topbaby is dus nog topper geworden. En ik wil graag geloven dat mijn nieuw gevonden rust hier een rol in heeft gespeeld.

Na 6 weken kon ik eindelijk zeggen dat ik mijn roze wolk gevonden heb, en zonder ironie vertellen hoeveel ik van mijn baby geniet.

Oh, en nog een baby? Ja hoor, kom maar op! (over een jaar of 2)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je