{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama irritaties

Voor ik mama werd irriteerde ik me niet zo snel, maar nu is dat wel anders. Noem het hormonaal, maar ik irriteer me aan de kleinste dingen.

Afbeelding blog 'Mama irritaties      ' Achtergrond blur afbeelding

Recent was er zo'n klein ding wat zich in een stormvloed aan gedachtes uitte. Want ja, er zit ergens ook een soort van fatsoensrem in mij. Toch denk ik dat er meer mama's zijn die mijn irritatie herkennen. Daarom blog ik mijn gedachtes maar dan wel wat gefatsoeneerd.

Zoonlief heeft eindelijk de knuffel van zijn voorkeur uitgekozen. Een witte die, o horror, niet van zijn zijde mag wijken als hij moet gaan slapen. Want dan is het oorlog en wordt er niet geslapen. Inmiddels is de knuffel steeds groezeliger aan het worden en wil ik hem wel eens wassen. Dat niet alleen, alle weesknuffels die op facebook voorbij komen doen me realiseren dat ik ervoor moet zorgen dat ik een backup plan heb. Tijd voor een identieke tweede dus. 

Wat blijkt? Zoonlief heeft een knuffel uitverkoren die uit zo'n doos komt waar aanstaande mama's hun ziel en zaligheid voor verkopen. Zo'n doos waar je je e-mailadres voor afstaat om vervolgens door de mama-PR gebombardeerd te worden. Zo'n doos waar allemaal, ja nu komt ie, gratis producten in zitten.
Op zich helemaal geen probleem zou je denken. Wij mama's begrijpen elkaar. We kennen allemaal de noodzaak van die ene knuffel. En er is vast ergens wel een mama die haar ziel en zaligheid verkocht heeft, maar wiens kind de witte knuffel uit de doos die iedereen blij zou maken niet hoeft. En deze mama biedt de knuffel dan spontaan aan om het leven van haar collega moeder wat makkelijker te maken. Toch?!

Niets is minder waar. Op Marktplaats (en andere mama handelsplekken) worden gratis knuffels voor grof geld aangeboden. Dat irriteert me, sterker nog, dat maakt me boos! Hormoongestuurd of niet. 
Waarom zou je in vredesnaam een knuffel die je van een fabrikant gekregen hebt verkopen? Waar is de gunfactor gebleven, die veelzeggende blik van moeder tot moeder; ik ken het, ik heb dat ook, laat mij naast je gaan staan.

Dat zou ik nou willen, dat we elkaar wat meer gunnen. Zeker als het om gratis producten gaat. Een tweede witte knuffel heb ik inmiddels van een collega van mijn zusje gekregen. Ik heb nog en blauwe, ook één die gratis was en die biedt ik met een gerust hart gratis aan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je