{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mag je zelf alles eten als je borstvoeding geeft?

Wanneer je borstvoeding geeft is het extra belangrijk om gezond te eten, maar mag je eigenlijk wel alles eten?

Afbeelding blog 'Mag je zelf alles eten als je borstvoeding geeft?'

Geef je je baby borstvoeding? Dan is het extra belangrijk om op je voeding te letten. De baby krijgt deze voedingsstoffen immers via jouw moedermelk binnen. Maar mag je eigenlijk wel alles eten en drinken als je borstvoeding geeft?

Geef je borstvoeding? Dan liever geen alcohol!

Laat de alcohol maar liever even staan als je borstvoeding geeft. Door het drinken van alcohol gaat jouw baby slechter drinken. Bovendien kan alcohol zijn slaapritme in de war brengen.

Borstvoeding en darmkrampjes

Meestal hebben die vervelende darmkrampjes van een baby niets te maken met jouw voeding tijdens de borstvoedingsperiode. Toch zijn sommige kindjes heel gevoelig voor bepaalde voedingsstoffen. Wanneer jouw baby snel last heeft van krampjes loont het soms wel om dit voedsel te vermijden. Denk hierbij aan:

-Alle koolsoorten

-Koolzuurhoudende frisdranken

-Sinaasappelsap

-Chocolade

-Uien en prei

-Sterk gekruid eten

Borstvoeding en CAFEÏNE

Cafeïne is niet goed voor een baby. Hij kan er namelijk erg onrustig van worden. Geef je borstvoeding? Drink dan maximaal 5 koppen koffie per dag. Dit geldt ook voor cola en andere dranken die cafeïne bevatten.

Borstvoeding en vette vis

Vette vis is gezond voor lijf en leden. Ook als je borstvoeding geeft. Toch is het beter om maar maximaal 2 keer per week vis te eten tijdens de borstvoedingsperiode. Vette vis kan namelijk giftige stoffen als dioxines bevatten en dat is vanzelfsprekend niet goed voor je baby.

Heb jij  zelf alles gegeten / gedronken toen je borstvoeding gaf of juist niet? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je