{{ message.message }}
{{ button.text }}

M'n beebje

Afbeelding blog 'M'n beebje ' Achtergrond blur afbeelding

En dan ben je moeder! Klinkt zo zwaar moeder... dat is het soms ook. Je levert een hoop in. Maar krijgt er nog veel meer voor terug. Naast de gebroken nachten, de zorgen, de poepluiers en kapotte trommelvliezen ook een hele hoop liefde! De lachjes, de geluidjes, de ontwikkeling van zo een tiny human ongelofelijk. Dat heb je gewoon gemaakt. Crazy shit mennn! 

Onze dochter, Novi heet ze. Ze is leuk. De aller leukste. Maar dat zeg je natuurlijk altijd van je eigen kind. Maar soms is ze ook wat minder leuk hoor. Ze is ongelooflijk ongeduldig. En onwijs ambitieus. Als ze lacht trekt ze d'r neusje op en krijgt ze allemaal te schattige rimpeltjes rond d'r neusje. Als ze water drinkt (ja, ik ben zo een moeder die d'r kind alleen water geeft wat helemaal niet handig is bij bepaalde omstandigheden maar dat terzijde) dan rilt ze helemaal. Volgens mij griezelt ze er gewoon van maar ze drinkt. Dikke prima! En vet schattig! Ze kruipt (en is mega snel), trekt zich overal aan op, zet stapjes rond de tafel en loopt in zo een loopwagentje (slecht, i know). Ze heeft 2.5 tand, (die halve komt nu net door) blauwe ogen en al best wel lange haartjes. Novi heeft altijd honger. En eet alles op. Van stukjes kaas tot gebakken aardappel. Van blaadjes van m'n palmboom tot hondenbrokken. Als het niet eetbaar is, is het haar nieuwe lievelings. En als het wel eetbaar is verslind ze het als of ze nooit eten krijgt. 

Als ze haar zin niet krijgt of ze moet te lang wachten (5 seconden is al te lang) trekt ze d'r kleine mondje open en komt er een geluid uit... oh my god niet normaal gewoon! Volume op standje 120 plus! Ze is gek op dieren en honden zijn haar lievelings. Ze is niet zo van het slapen en lacht eigenlijk altijd. 

Het is een heerlijk kind en ik kan d'r wel opvreten. En soms achter het behang plakken. 

Novi heeft na de horror bevalling 10 dagen met torenhoge infectie waarde op de couveuse afdeling gelegen. Op dag 9 ging haar infuus er (weer) uit en mocht ze vroegtijdig van de couveuse afdeling af. Ze mocht toen op mijn kamer slapen. En zo begon mijn moederschap. Novi heeft gelukkig niets over gehouden aan onze slechte start. Al blijf ik mijn hart vast houden voor de toekomst. Want... you never know.

Ik ben zo gelukkig met dit kind. Ze gaat ongetwijfeld een verwend nest worden. Op hoop van zegen dat ze geen vervelend verwend nest word.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je