{{ message.message }}
{{ button.text }}

lopen achter ALLES ...

Ilse staat niet stil in haar ontwikkeling zo ook het lopen. Alles wordt gebruikt om mee te oefenen

Afbeelding blog 'lopen achter ALLES ...'

Ilse is nog steeds verkouden hoest als een zeehond. Maar desondanks staat haar ontwikkeling niet stil. Ze heeft besloten dat je best achter alles wat maar schuift, rijd of bewegen kan best kan lopen en optrekken. 

Zo ook de hond.... die dat niet helemaal geslaagd vind. (en ik ook niet) Maar Ilse dus wel. de tafels van de woonkamer (die op wieltjes staan) kan ik geregeld uit de keuken halen. De eetkamer stoelen staan soms midden in huis. Maar gelukkig pakt ze ook haar loop kar, boeken mand en speelgoed kisten. Maar aan de hand is nog het fijnste. 

tafels en loopkar.jpg

We zijn aan het oefenen om aan een hand te lopen. dat gaat best goed, maar ze wil nog wel is te snel. En ja dan val je wel is... af en toe doet ze een stapje of 2 los. Maar gaat dan weer gauw kruipen. Best eng is dat nog. Ook los staan doet ze alleen als ze het zelf niet door heeft. Is dan druk met iets bezig en beseft dan niet dat ze los staat hihi. Ze kan het wel maar durft het nog niet. Ik ben benieuwd wanneer ze echt de stap zet naar het los stappen.

oefenen en oefenen.jpg

Gister was ze ook druk aan het oefenen met op een been staan en proberen te klimmen (Ojeee....). Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben als ze het gaat durven dat los lopen. Ik ben nu vaak toch al achter haar aan, aan het rennen. Omdat ze weer is iets doet wat niet mag. Wel laat ze nu horen als ze het doet wat niet mag door een: nee, nee, nee. Zo lief, dat wel. Maar ook wel is vervelend. Ach het hoort er bij. 

Ilse is nu bijna 14 maanden, ik had eigenlijk wel verwacht dat ze eerder zou gaan lopen. Maar ik weet wel elk kindje is anders en ik moet eigenlijk niet vergelijken, doe het lekker toch: hoe oud waren jullie eerste kindjes toen ze voor het eerst losliepen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je