Snap
  • Baby

lopen achter ALLES ...

Ilse staat niet stil in haar ontwikkeling zo ook het lopen. Alles wordt gebruikt om mee te oefenen

Ilse is nog steeds verkouden hoest als een zeehond. Maar desondanks staat haar ontwikkeling niet stil. Ze heeft besloten dat je best achter alles wat maar schuift, rijd of bewegen kan best kan lopen en optrekken. 

Zo ook de hond.... die dat niet helemaal geslaagd vind. (en ik ook niet) Maar Ilse dus wel. de tafels van de woonkamer (die op wieltjes staan) kan ik geregeld uit de keuken halen. De eetkamer stoelen staan soms midden in huis. Maar gelukkig pakt ze ook haar loop kar, boeken mand en speelgoed kisten. Maar aan de hand is nog het fijnste. 

We zijn aan het oefenen om aan een hand te lopen. dat gaat best goed, maar ze wil nog wel is te snel. En ja dan val je wel is... af en toe doet ze een stapje of 2 los. Maar gaat dan weer gauw kruipen. Best eng is dat nog. Ook los staan doet ze alleen als ze het zelf niet door heeft. Is dan druk met iets bezig en beseft dan niet dat ze los staat hihi. Ze kan het wel maar durft het nog niet. Ik ben benieuwd wanneer ze echt de stap zet naar het los stappen.

Gister was ze ook druk aan het oefenen met op een been staan en proberen te klimmen (Ojeee....). Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben als ze het gaat durven dat los lopen. Ik ben nu vaak toch al achter haar aan, aan het rennen. Omdat ze weer is iets doet wat niet mag. Wel laat ze nu horen als ze het doet wat niet mag door een: nee, nee, nee. Zo lief, dat wel. Maar ook wel is vervelend. Ach het hoort er bij. 

Ilse is nu bijna 14 maanden, ik had eigenlijk wel verwacht dat ze eerder zou gaan lopen. Maar ik weet wel elk kindje is anders en ik moet eigenlijk niet vergelijken, doe het lekker toch: hoe oud waren jullie eerste kindjes toen ze voor het eerst losliepen?

8 jaar geleden

Mijn zoontje is 14 maanden en twee weken en loopt goed achter karretjes of krukjes maar los nog niet. Los staan doe hij sinds kort wel af en toe maar losse stappen nog niet. Wel klimt hij al een langere tijd overal op. Ieder kind heeft zijn eigen tempo. 14 maanden is gemiddeld maar dat betekend natuurlijk ook dat er kinderen sneller zijn en kinderen wat later. Hoe langer een kind kruipt hoe meer tijd er is om linkjes te leggen tussen de twee hersenhelften. dit is blijkbaar heel goed voor de latere taalontwikkeling :) dus er zijn ook voordelen aan het wat later lopen ;)

8 jaar geleden

Bij ons moet het nog komen. Hij loopt wel heel druk mee als we beide handjes vasthouden en hij heeft net ontdekt dat hij zich ergens aan kan optrekken. Hij is nu bijna 10 maanden. Ik vind het heel mooi om te zien hoe hij zich ontwikkeld, maar ik vind het ook heel eng. Als ik jouw foto's bekijk gaat er gelijk door me heen waar je allemaal tegenaan kan vallen en stoten... Ik weet het, het hoort erbij, maar ik vind het best eng! Gelukkig voor zijn ontwikkeling vind ons mannetje het helemaal niet eng :)

8 jaar geleden

Lekker blijven oefenen. Mijn ventje was 15 maanden. Dus ze heeft nog een maand te gaan ;-) Nee hoor gekkigheid. Ieder kind heeft zijn eigen tempo.