{{ message.message }}
{{ button.text }}

logé huilbaby 3mnd en mijn eigen kids 8 mnden 18,5 mnd

Hoe het oppassen gaat met een huilbaby en mijn 2 eigen kinderen voor een heel weekend lang....

Afbeelding blog 'logé huilbaby 3mnd en mijn eigen kids 8 mnden 18,5 mnd'

Dit is niks om je voor te schamen, dat zou ik elke moeder van een huilbaby willen vertellen. 

Je ben echt niet de enige, niet de eerste en zeker niet de laatste.

Ik heb zelf een huilbaby gehad 6 weken lang, en dat was niet mis. Van huilend onder de douche je baby bij papa achterlaten beneden en bij elke huilbui die je dan hoort je handen tegen je oren houden, of zelf oververmoeid in huilen uitbarsten omdat je radeloos bent op dat moment. Nee, dat is geen vreemd iets helaas. 

Met mij gaat nu prima, maar toen ik hoorde dat mijn vriendin na 7 weken huilbaby ook hetzelfde deed toen gingen er bij mij alarmbellen af. 

Ik besloot om haar extra te gaan ondersteunen, gezien niemand dat bij mij deed toen ik het nodig had wist ik dat zij er heel erg blij mee zou zijn. En geloof me dat was ze, zelfs haar vriend was ons heel erg dankbaar. 

We hadden het eerst overlegd met elkaar en daarop hun aangeboden een weekendje op haar kleine te passen, ze zei dat het vreemd voelde maar het was een superplan. Het zou haar eerste dagje zonder der dochter zijn, en dat was toch wel spannend. 

Dus daar was ze dan om 10 uur zaterdagochtend, 2 tellen stil in de nieuwe omgeving. Alle aanwijzingen in een boekje geschreven, nieuw pak luiers, tas met kleding enzovoort. Kus kus knuffel veel plezier dit weekend en niet vergeten te genieten en te rusten.

Daar was ze dan... kalmpjes aan begon ze te jammeren, dus maar even een fles soja voor haar gemaakt. Nee, die moest ze niet, en daar begon het... de huilbui nummero uno. 

Had ik al verteld dat ik alleen thuis zat tot 13:30 met mijn eigen kinderen van 8 maanden en 18,5 maanden... 

Mijn jongste zoon begon te huilen omdat hij ook een fles wilde, dus toen zat ik met 2 huilers in 1 kamer. 

Gelukkig heb al ervaring met 2 huilende kinderen bedienen, de makkelijkste stil te krijgen als eerste. 

Ik met mijn oppasbaby al wiegend en schommelend de fles voor mijn zoontje klaargemaakt (pepti) en hem deze gegeven op het speelkleed (Gelukkig had hij net door dat hij zijn eigen fles kon vasthouden dus dat ging aardig) daarna hem met oppasbaby nog in mijn armen laten zitten en mijn dochter gevraagd of ze broertje wilde helpen een boertje te laten, dus zij hem op zijn rug kloppen (burp) een grote goedzoooo erachteraan voor mijn dochter en een goedzoo voor het laten van zo'n grote boer. Hup hun aan het spelen gezet en zelf verder met het sussen van (we noemen de oppasbaby even mutsie) 

Toen me hulptroep kwam om met zijn allen te gaan wandelen was ik een beetje opgelucht, alles in de kinderwagens gelegd ( 1 dubbele en 1 enkele) en yes mutsie was eindelijk stil!

Na 2 uur wandelen sliep ook mijn zoontje heerlijk, en was zowel de hond en mijn dochter toe aan een middagdutje.... 

Mijn vriend was ondertussen ook thuisgekomen en gelijk na mutsie een fles te hebben gegeven vluchte hij naar zolder (omdat hij mijn hulptroep niet mag) fijn hé mannen....

Me hulptroep heeft me dochter en me zoontje op bed gelegd met de vraag: broek aan of broek uit? Altijd de broek aan anders peutert ze in der luier, geldt ook voor mijn zoontje. 

Nu was mutsie lekker na een schone luier in de box aan het spelen/kijken naar de boxmobiel, heerlijk dat ze even rustig was. Tot mijn hulptroep net iets te hard begon te praten.... huilen, gillen, kramptrekjes in de beentjes en niet stil te krijgen. Dus opgepakt en weer sussend rondgelopen in de woonkamer en tuin, dat duurde een half uur voordat het weer terug bij jammeren was. Uiteindelijk viel ze in me armen in slaap 20 minuten later, maar na een hazenslaapje van 5 minuten begon ze weer.

Dan maar weer het basislijstje afgaan: 

Fles... nee. Slaap... nee. Luier... bingo! een plasje was de boosdoener, met net 5 minuten een schone luier scheet ze em helemaal vol na weer een fikse huilbui en een paar opluchtende scheetjes.

Daarna dronk ze tot mijn verbazing weer heel de fles leeg en viel ze met boeren en jammeren in een diepe slaap. Dus mijn hulptroep haalde mijn inmiddels wakkere zoontje van bed af en ik lag mutsie lekker in bed, waarna ik mijn dochter van bed af haalde.... die had een kletsnatte romper en geen broekje aan (ik pissig op mijn hulptroep) want nu kon ik naast alles om ook nog haar bed gaan verschonen...

Na het eten vertrok mijn hulptroep gelukkig weer en kwam mijn vriend naar beneden om te helpen en om ook nog wat te eten, ik nu dus pissig op hem... dus hij gaf netjes zijn zoon de fles en ging daarna met mutsie zitten op de bank zolang ze nog even stil was...

Snel even mijn beide kinderen vermaakt, en ff flink lopen dollen. Want daar was mutsie weer, krijsen, huilen, het typische pasgeboren baby huiltje bij een 3 maanden oude baby (auw me oren) dus weer lopen, sussen, zingen... na 3 kwartier werd ze eindelijk rustig genoeg voor een fles en kon ze der pyjama aan en naar bed, dat ging gepaard met nog 15 minuutjes huilen. Maar daarna sliep ze van 20:04 tot 08:06 door....

Die ochtend was ze heerlijk vrolijk en stil, ze nam om 20:16 een fles soja van 210cc en was daarna zoet tot half 11, inmiddels waren mijn kids aangekleed en wel beneden aan het eten (2 uitslapers) dus ik mutsie weer in slaap gesust, en ze sliep door tot 2 uur. Daarna heerlijk in de wipstoel en op schoot, ik had er geen kind aan tot 3 uur. Bij de luier en de fles ging alles nog goed, maar daarna ondanks alle aanwijzingen van de osteopaat was het weer krijsen en huilen voor een heel uur inclusief lopen en sussen. 

De rest van de middag was ze hartstikke lief samen met mijn kinderen. 

Daarna kwamen haar ouders weer om haar op de halen, man ik was doodop...

Gelukkig heeft mijn vriendin hulp ingeschakeld bij de huisarts, en met mutsie blijft ze druk bezig en van specialist naar specialist. 

Ik ben nu bekroond tot vaste oppas, en vind het echt leuk om te doen. Nu maar hopen dat ze snel opknapt en haar mama zich ook beter gaat voelen.

Ik hou wel superveel van hun en weet wat ze doormaken nu, dus heeft u zelf een huilbaby in uw omgeving? Help dan! Al zeggen ze dat het ze lukt, bied dan aan een uurtje te gaan wandelen met de kleine. Dan kan mama bijkomen en hebt u wat goeds gedaan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je