{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve Suus

Afbeelding blog 'Lieve Suus'

Lieve Suus,

Gisteravond ben jij geboren na 41 weken en 5 dagen. Jij had het volgens mij nog heerlijk in de buik van mama, want je had nog geen zin om te komen. Maar omdat het zo langzamerhand wel tijd werd dat jij zou komen, is je mama ingeleid.

Tijdens de bevalling kreeg je mama koorts en liet het CTG zien dat jouw hartslag te hoog werd. Tijd voor jou om geboren te worden. En omdat je nu toch echt wel moest komen, hielp de dokter je een handje met de vacuümpomp.

Goede start

Je had een goede start. Je weegt 3.600 gram en hebt heeeeeeeeeeel veel haar :-)! Wel hebben we je opgenomen, omdat je misschien een infectie hebt, waarvoor je een infuusje met antibiotica nodig hebt. Gisteravond hebben de dokters dan ook meerdere keren geprobeerd een infuusje te prikken, maar dat lukte helaas niet. De waardes op de monitor waren stabiel, dus is besloten even te wachten met nog een keertje prikken. Om de infectiewaarden te bekijken, hebben we wat bloed bij je afgenomen door een prikje in je hak. De infectiewaarden waren gelukkig goed.

Je bent de nacht goed doorgekomen. Papa was bij jou toen je bij ons kwam en later in de nacht kwam mama ook en heb je heerlijk bij haar gelegen.

Vandaag mag ik voor jou zorgen. Je voelt je nog niet helemaal fijn. Wennen aan de wereld, wat last van je hoofdje door de vacuümpomp. Hiervoor heb je paracetamol van mij gekregen en heb ik je verder zoveel mogelijk met rust gelaten.

Gisteravond had je het warm. In de loop van de nacht daalde je temperatuur en kreeg je het weer wat koud. Je temperatuur is nog wat wisselend. En ondanks de paracetamol, voel je je nog niet fijn. Ik hoor je regelmatig eventjes huilen. Als ik bij je kom, kan ik je gelukkig wel goed troosten. Ook heb ik je wat eerder voeding gegeven. Die drink jij met smaak op. Omdat jij je nog niet zo fijn voelt, heb ik vanmiddag overlegd met de dokter en is besloten nog een keer wat bloed af te nemen, om te kijken hoe de infectiewaarden zijn. De uitslag moeten we even afwachten…

Dag 3

Dag mooi meisje,

Jouw 3e dag! Wat ben jij goed opgeknapt. Een heerlijk, ontspannen meisje zie ik vandaag. Gelukkig vielen de infectiewaarden mee en was het niet nodig om je antibiotica te geven.

Vanmorgen heb ik je samen met papa en mama in bad gedaan en wat vond je dat heerlijk. Daarna fijn in de wieg. Je temperatuur is inmiddels genormaliseerd en blijft nu stabiel.

Je bent zo goed opgeknapt dat er geen reden meer is dat jij bij ons op de afdeling Neonatologie verblijft. Ik breng je dan ook zo lekker naar mama op de kraamafdeling. Mama moet daar nog een dagje blijven en morgen kunnen jullie dan samen naar huis. Heel veel geluk!

Veel liefs en een dikke knuffel,

Marloes

kinderverpleegkundige Isala Vrouw-kindcentrum

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je