{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve papa en mama... Deze brief gaat viraal!

Pak je zakdoekjes er maar vast bij

Afbeelding blog 'Lieve papa en mama... Deze brief gaat viraal!'

Nadat de kraamafdeling van een Schots ziekenhuis deze bijzonder ontroerende brief deelde, gaat deze het hele internet over. Veel kersverse ouders voelen zich aangesproken door de mooie, en rake woorden van deze pasgeboren baby. De auteur is vooralsnog niet bekend.

De
 brief

Liefste mama en papa,

Bewaar deze brief alsjeblieft op een veilige plaats, zodat je hem opnieuw kan lezen wanneer je verdrietig bent of door een moeilijke periode gaat.

Verwacht niet te veel van mij als pasgeboren baby en verwacht niet te veel van jullie zelf als ouders. Geef ons allebei zes weken de tijd om aan elkaar te wennen. Zes weken om te groeien, te ontwikkelen, groter te worden, stabieler en meer voorspelbaar te worden. Zes weken voor jullie om te rusten en je lichaam de kans te geven om te herstellen.

Geef me alsjeblieft te eten wanneer ik honger heb. In de baarmoeder heb ik nooit honger gekend. Klokken en tijd betekenen nog niks voor mij.

Houd me alsjeblieft vast. Knuffel me, kus me en raak me aan. Ik heb het altijd zo gezellig gehad in de baarmoeder en ik ben nog nooit alleen geweest.

Vergeef me alsjeblieft als ik veel huil. Ik ben niet gekomen om het jullie lastig te maken, maar de enige manier waarop ik kan vertellen dat ik niet blij ben, is door te huilen. Blijf bij me en naarmate ik ouder word, zal ik steeds minder huilen.

Neem alsjeblieft de tijd om te ontdekken wie ik ben. Hoeveel ik verschil van jullie en hoeveel ik jullie te bieden heb. Kijk goed naar me en ik zal je laten zien wat mij troost, rustig en blij maakt.

Onthoud alsjeblieft dat ik wel tegen een stootje kan. Ik kan er best tegen als je per ongeluk foutjes maakt met mij. Als je ze met liefde maakt, kan mij niks ergs overkomen.

Wees alsjeblieft niet teleurgesteld als ik niet de perfecte baby ben. Wees ook niet teleurgesteld als jullie niet de perfecte ouders zijn.

Zorg alsjeblieft goed voor jezelf. Eet gezond, rust veel en beweeg genoeg, zodat je genoeg geduld en energie hebt om voor mij te zorgen.

Zorg alsjeblieft goed voor jullie relatie met elkaar. Want wat als er geen gezin meer voor mij is…

Houd ook het grote plaatje in gedachten. Ik ben maar korte tijd zo klein, ook al lijkt het voor jullie nu een eeuwigheid. Ik mag jullie leven misschien overhoop gegooid hebben, maar onthoud dat alles binnenkort weer normaal zal voelen.

Geniet van mij! Ik zal nooit meer zo klein zijn!

Bron: GVA.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je