{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve lieve Luuk

Je bent een prachtmens ❤️

Afbeelding blog 'Lieve lieve Luuk '

Lieve lieve Luuk, 

Mijn eerstgeborene, mijn zoon. Wat ben ik trots op jou. Wat was jij trots op je lieve zusje Noor. 

Vanaf het begin was je zo lief voor je zusje. Je was voorzichtig, maar je gaf maar wat graag knuffels en kusjes. Ook later, toen Noor ondanks haar sonde toch ook een paar hapjes fruit mocht eten, was dit een taak waarbij je zorgvuldig en met liefde hielp. En ook Noor vond het erg interessant om naar je te kijken. 

Je hebt veel moeten verduren met je zusje. Je moet het zwaar gehad hebben. Een pasgeboren baby vraagt veel aandacht, en vooral van je mama die haar voedde, knuffelde en verzorgde. Je moest je mama ineens delen met een zusje! 

En daarna sliep je mama zelfs wekenlang in het ziekenhuis met Noor. Eerlijk is eerlijk, je kwam een tijdje op de tweede plaats. Ik heb er geen spijt van, ik deed wat ik moest doen en ik ben blij dat ik Noor in haar korte leventje zoveel troost en aandacht heb gegeven, maar wat is het zwaar geweest voor jou lieve Luuk. 

Ook na Noors overlijden zat je middenin het verdriet. Je mama wilde bijna niet met je spelen, zat huilend op de bank of lag zelfs in bed. En zelfs toen gaf je je speentje aan mij, keek mij met grote ogen aan en zei ‘ en nu is het over’. Wat was het toch fijn geweest als dat zo was. 

Onze band moest weer groeien. En nog steeds heb ik niet genoeg energie om jou de aandacht te geven die je verdient, maar ik doe mijn best. Ik ben trots op je, lieve Luuk, dat je zo’n sociaal kindje bent die zo zacht en lief was voor zijn zusje, zijn mama probeerde te troosten, en altijd geduld heeft gehad ondanks het tekort aan de aandacht waar je recht op had. 

Zo’n sterke vent, je bent een prachtmens 💞

Afbeelding blog 'Lieve lieve Luuk '
Afbeelding blog 'Lieve lieve Luuk '
Afbeelding blog 'Lieve lieve Luuk '
Afbeelding blog 'Lieve lieve Luuk '
Afbeelding blog 'Lieve lieve Luuk '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je