Snap
  • Baby
  • Gezond

Let op, dit zijn de symptomen van een nieuw virus

Er is een nieuw gevaarlijk virus ontdekt dat door teken kan worden verspreid. Wij delen graag de symptomen met je zodat je dit snel kunt vaststellen mocht dit bijvoorbeeld opspelen bij je kindje.

Naast de welbekende ziekte van Lyme kunnen teken in Nederland ook een ander virus overdragen: het encefalitisvirus (ook wel TBE). Daarom waarschuwt het RIVM om extra goed te checken op tekenbeten.

De symptomen van TBE

  • Koorts
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Spierpijn
  • Gewrichtspijn

Wanneer jij of je kindje besmet is geraakt met het virus is het belangrijk om snel aan de bel te trekken, het kan namelijk oplopen tot een hersenvliesontsteking.

Bron: RTL nieuws

7 jaar geleden

Ander alternatief voor kinderen als je geen spullen wil gebruiken met deet. (Komt van natuurlijkgenezen.nl) Preventie met plantaardige etherische oliën. Teken - ze hebben geen oren en ogen maar wel een extreem gevoelig reukorgaan - hebben een grote afkeer van de geur van bepaalde plantaardige etherische oliën zoals theeboomolie of eucalyptusolie. Deze oliën, die volkomen onschadelijk zijn voor kinderen, volwassenen en het milieu - etherische oliën zijn zelfs onschadelijk voor de teek - kan men dus heel goed inzetten als verantwoord tekenwerend middel. Men kan zelf een prima en prettige tekenwerende huidolie maken met bijvoorbeeld het volgende recept: theeboomolie, lavendelolie, geraniumolie, pepermuntolie, origanumolie, rozemarijnolie, eukalyptusolie (allemaal 1 deel), citroenolie (2 delen) en koudgeperste zonnebloemolie (10 keer zoveel als de etherische oliën samen). Bij voorkeur hoogwaardige oliën van biologische kwaliteit gebruiken. Deze "tekenolie" weert niet alleen teken af, maar voedt - niet alleen door de etherische oliën maar ook door de zonnebloemolie (laatste bevat bijvoorbeeld zeer veel vitamine E) - ook de huid, waardoor de immuunfunctie van de huid zelf ook beter wordt (en de kans op infectie dus ook langs deze weg kleiner). De olie beschermt ook tegen muggen en tegen uitdroging. De samenstelling is zo gekozen dat de olie bovendien een prettige en ontspannende geur heeft. Als men in het voorjaar of de zomer de natuur ingaat, kan men de olie insmeren op de onbedekte huid, vooral benen en armen, eventueel ook voeten, nek en oren, schouders en oksels. Voor optimale werking het insmeren na 2 à 3 uur herhalen.

7 jaar geleden

maar Deet wordt afgeraden voor kindjes onder het jaar, lees de gebruiksaanwijzingen bij antimuggenmiddelen etc maar eens

7 jaar geleden

Op de websites van Stichting Tekenbeetziekten en de Nederlandse Lymevereniging kun je veel betrouwbare informatie vinden over alle ziektes die kunnen worden overgebracht door de teek (en andere insecten).

7 jaar geleden

Medicijnen zijn bij mijn zoon ook niet de oplossing geweest. Hij werd op zijn 10e gebeten en behandeld. Maar toen begin het... een kind wat nooit meer echt fit was. Vage griep klachten had het was niet de jongens zoals ik hem kende. Regelmatig bij hh en kinderarts gezeten. Maar hoe vaak ik ook die tekenbeet aanhaalde..volgens de dokter kon dat het niet zijn want hij had daar toen antibiotica voor gehad. Ik ben uiteindelijk naar een Bioresonantie therapeut gegaan en die vond Borrelia (oorzaak teek) in zijn systeem . Nu is hij 14 en weer gezond en fit door Bioresonantie niet door de reguliere weg..