{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leren met vallen en opstaan

Leren gaat met vallen en opstaan, zeggen ze altijd. In deze periode van Hailey's leventje wordt deze uitspraak heel letterlijk genomen.

Afbeelding blog 'Leren met vallen en opstaan' Achtergrond blur afbeelding

Hailey is inmiddels bijna 9 maanden, nog 1 weekje en die mijlpaal wordt bereikt. De autostoel die volgt op de maxicosi is in aantocht evenals tandje nummer 4. Net voor de kerst vond Hailey dat het wel tijd werd dat ze dat kruipen nu eens goed onder de knie kreeg en zitten werd dan voor het gemak maar even meegenomen in de ontwikkeling. Prima. Alleen is zitten en kruipen blijkbaar zooooo 2014, dat het tijd werd voor wat nieuws: staan.

In de eerste week van dit nieuwe jaar bedacht mevrouw zich dat ze alleen bij een bepaald stuk speelgoed zou kunnen komen als ze haar benen eens vertikaal zou strekken in plaats van horizontaal, wanneer ze niet veel effect hebben voor de hoogte waarop je je bevindt. Je had haar triompfantelijk moeten zien kijken toen ze doorhad dat dat wat ze wilde gelukt was op deze manier!

Het duurde echter niet lang of onze kleine dame trok zich aan alles op. De tafel, een stoel en een stel benen, maar ook een gladde bank en al het andere dat ze maar tegen kwam. En inmiddels wordt ze dusdanig overmoedig dat ook de eerste stapjes worden gezet. Het aantal keren dat ze "the hard way" (letterlijk) moet ondervinden dat leren lopen met vallen en opstaan gaat is dagelijks bijna niet meer te tellen op de twee handen die we hebben! En iedere keer dat ze onderuit gaat lijkt het wel of ze eerder boos is dat het weer niet lukte dan dat ze echt verdriet heeft van de pijn. Het is alsof iedere bult of blauwe plek die ze nu oploopt mama meer pijn doet dan Hailey zelf, maar ik hoop dat ze het maar snel onder de knie heeft. Al levert het me dan wel veel meer werk op, want dan moet je pas echt continu ogen voor en achter hebben, maar steeds misgrijpen als je haar wilt behoeden voor weer een val is het ook niet...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je