{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leren eten met de Rapley methode

Ik ben me aan het verdiepen in het eten van Nino. Hij is nu 3 maanden en het duurt niet lang meer tot er meer komt dan alleen een flesje.

Afbeelding blog 'Leren eten met de Rapley methode' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn veel verschillende theorieën op internet te vinden over eten bij baby's. Wat, hoe en wanneer zijn de drie grote vraagtekens. Elke ouder moet daar voor zichzelf keuzes in maken. Geef ik mijn kind vanaf 4 maanden eten of pas met 6 maanden. Of wacht ik af tot mijn kind zelf interesse gaat tonen in eten. (Dat doet Nino nu al). Geef ik kant en klare papjes uit potjes en pakjes, maak ik zelf pureetjes of geef ik direct vast eten.

Ik denk dat het goed is dat je als ouder na denkt wat jij zelf het beste vind aan voelen voor jouw kind. Daarnaast zijn er nog de aanbevelingen van het cb en de dingen die je vrienden en kennissen hebben gedaan waaruit je kennis kunt putten.

De nieuwe theorie op het internet is dat het goed is om je kind al vroeg (vanaf 4 maanden) kennis te laten maken met eten. Waarom precies heb ik eigenlijk nog niet precies uitgezocht. Weten jullie dat? Daarnaast is er de Rapley methode.  Ook hier hoor ik steeds meer positieve dingen over. Zo wordt er gezegd dat je kind beter leert eten (meer verschillende dingen accepteert) door hem veel verschillende texturen te laten kennen en dat doe je door hem eten te geven in vaste vorm i.p.v. alles gepureerd aan te bieden. 

Zelf heb ik geen goed gevoel bij potjes uit de supermarkt. Ik geloof dat je kind er echt wel groot en sterk en gezond van kan worden maar toch geef ik liever puur natuur en weet ik liever zeker wat er in zit. Zo heb ik ook nog steeds geen heel goed gevoel over dat ik nu helemaal over ben op flesvoeding, maar helaas trok ik de borstvoeding echt niet meer met die stuwingen. Dus voor mijn eigen gevoel geef ik hem biologische flesvoeding om het ergens toch nog goed te praten voor mijzelf.

Dus blijven de twee opties zelf puree maken van groente en fruit of groente en fruit in vaste vorm aanbieden over. Ik heb zelf wel een goed gevoel over de Rapley methode en denk er dus over na om dit te gaan doen. 

Maar nu krijg ik daar wel wat vragen bij.

1. Kan je de Rapley methode ook al starten vanaf 4 maanden. Er staat dat je kind al zelf het eten moet kunnen pakken en in zijn mond moet kunnen stoppen, als dat eerder is dan 6 maanden mag je er dan al eerder mee starten? 

2. Moet je kind dan al helemaal zelfstandig kunnen zitten? (Het lijkt mij ergens wel handig maar is het ook prima als jij je kind bijvoorbeeld nog rechtop moet houden?)

3. Mag je al papjes geven voordat je met de Rapley methode begint of werk je dan iets tegen?

4. Ik zag op een filmpje waar een kind met de Rapley methode eten aangeboden wordt dat er eten aangeboden wordt met schil. Maar dit lijkt me toch helemaal niet lekker of gezond. Waarom is dat? 

(Zoek op youtube naar 'Baby Led Weaning The First Week Of Solids' voor het filmpje.)

Dit waren mijn vragen voor nu. Er komen er vast nog wel meer maar ik heb gelukkig ook nog even om de antwoorden de vinden. Heeft iemand ervaring met deze methode en weet iemand antwoorden op mijn vragen?

Wat zijn jullie ervaringen met voedingen en welke keuzes hebben jullie gemaakt en waarom?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je