Snap
  • Baby

lekker in bad

Wanneer mijn oudste naar de peuterschool is, doe ik op mijn gemak Fenna in bad. Wassen op het aankleedkussen vindt Fenna helemaal niets, maar het badje zelf meestal wel. Vaak zie je haar lijfje heerlijk ontspannen in het warme water, maar ja dan moet ze er weer uit. Ik pak haar dan lekker in met hydrofiele luiers en droog alle smetplekjes heel secuur af: nek, oksels en achter de oortjes. Daarna weer frisse schone kleertjes aan en dan volgt een heerlijke beloning: moedermelk.

Er wordt overigens gezegd dat baby's heerlijk kunnen slapen na een bad, maar die indruk heb ik hier niet. Ik merk niet dat Fenna beter slaapt. Behalve dan wanneer ik de kamer goed opstook met de gaskachel. Van warmte wordt ze wel moe, maar eenmaal uit bad is die warmte er natuurlijk niet meer.

Elize, mijn oudste dochter ervoer het badje exact hetzelfde, het wassen en aankleden vond ze maar niets. Dat geldt vast voor alle kinderen. 

Binnenkort maar eens met Fenna douchen. Dit deden we ook vrij vlot met Elize. Dit doen we dan wel samen, mijn man die haar aangeeft en haar ook weer aanneemt, dat is gewoon handiger.. hoe douche je anders zelf?  Hoe doen/deden jullie dit?

10 jaar geleden

in bad was voor haar zo klein het prettigst, maar een heel gedoe om alles klaar te zetten. Toen ze zo klein was was douche idd samen en dan een aanpak ander aannemen of als ik alleen met haar was dan legde ik op de grond aantal handdoeken en de voedingskussen en legde k haar daarin ingewikkeld in handdoeken zodat ze warm bleef terwijl ik met douchegordijn open douchte (konden we elkaar aankijken) en douchte ik mezelf af. toen ze eenmaal kon staan gaat dat stuk makkelijker

10 jaar geleden

Onze oudste wou liever douche als in bad, ik ging dan samen douche maar doordat ik veel alleen ben pakte ik een badcape ddie legde ik in bad en warme kuik dan douche hij in badcape in bad leggen zelf afdrogen en badjas aan en dan hem aankleden. Hij huilde eigelijk nooit met aankleden Maar dat ze slaperig worden van bad heb ik ook nooit gemerkt.