Snap
  • Baby
  • huilen
  • ouderschap
  • Geduld
  • slaaptraining
  • volhouden

Laten huilen is een schande!

Nee nee zo denk ik er echt niet over. Sterker nog.. Ik ben er 'zo eentje'.

We hebben pittige meiden die maar al te goed weten hoe ze ons om hun vingers kunnen winden. Onze baby van 9 maanden heeft nu veel moeite om in slaap te vallen in de avond. Overdag echt geen enkel probleem.

We zijn nu een paar avonden verder met uren wiegen en slapend wegleggen en dat ging mij tegen staan. Ze kreeg door dat ze met piepen gezellig bij ons kon zijn. Wie zou er dan niet gaan gillen? Dat is veel leuker. 

En ik weet dat dit echt een mama discussie puntje is en ik wil benadrukken dat ieder zijn eigen weg hierin moet volgen. Veroordeel niemand hierop. 

Natuurlijk.. het voelt ergens ook niet fijn om je baby te laten huilen, maar na een paar keer merkte ik snel verschil. Het is even verstand op nul en geduld hebben. 

Zoek jij een manier en wil je het uitproberen.. Wij doen het als volgt:

Wij leggen haar weg met elke keer dezelfde tekst. 'rustig maar liefie, mama (of papa) is er, het is tijd om te slapen. Ga maar lekker slapen lieverd' kus, aai over de bol. Wegleggen, speentjes geven en nog een paar keer shh shh. Ennn weglopen. Ongeacht of ze gaat krijsen. 

Timer op 4 minuten en als ze dan nog huilt weer terug en weer hetzelfde. En zo door tot ze stil blijft. 

Was het stil en begint het weer? Kijk op de klok en timer weer 4 minuten en begin weer opnieuw. 

Het kan soms echt heftig zijn en het liefst ga ik ook een potje janken, maar volhouden en geduld hebben is denk ik de sleutel tot succes! 

En.. Onthou dit goed. Ouders winnen al-tijd! 

3 jaar geleden

Precies en hebben er echt profijt van gehad. Want vaak is het nu na 1 krijsbui klaar en lijkt ze echt door te hebben dat het niet werkt 😂 👍 voor ons net zo'n ontdekkingsreis toch?

3 jaar geleden

Helemaal de juiste aanpak als je het mij vraagt 👍🏻 ik heb die van mij al vanaf 8 weken steeds moe maar nog wakker in haar bedje gelegd. Expres nooit in slaap gewiegd. En die sliep daardoor denk ik ook prima. Maar bij ons dus ook rond 9 maanden ineens moeilijk. Ja dan krijg je een ontdekkingsreis van je kleine. Die denkt, hey als ik dit doe, dan doet mama dat. Voor die leeftijd kunnen ze dat nog niet. Maar als je het mij vraagt is het dan juist cruciaal dat je op die 9 maanden even heel consequent blijft en vol houdt. Je kind z’n zin niet geeft. En wat jij doet deed ik ook en dat noem ik niet “laten huilen” hoor. Je gaat toch elke paar minuten terug dus je kindje weet dat jij er bent. Hij krijgt alleen z’n zin niet. Wij hadden 2 weken deze fase en vaak nog wel eens met een sprongetje. Maar juist omdat we consequent vol bleven houden was ze er ook zo weer vanaf. Iedereen moet lekker doen wat hij zelf goed vind voelen. Maar voor mij is dit ook DE manier.

3 jaar geleden

Hahaha dat denk ik ook heel vaak; het is maar een fase. Houdt vol 😂😅 gelukkig dat jullie nu ook in de normale fase zitten haha. 👍

3 jaar geleden

Jaaa zo fijn dat volhouden loont he!! We zijn inderdaad weer nu in de normale fase 👍 ❤️