{{ message.message }}
{{ button.text }}

Laten huilen is een schande!

Nee nee zo denk ik er echt niet over. Sterker nog.. Ik ben er 'zo eentje'.

Afbeelding blog 'Laten huilen is een schande! ' Achtergrond blur afbeelding

We hebben pittige meiden die maar al te goed weten hoe ze ons om hun vingers kunnen winden. Onze baby van 9 maanden heeft nu veel moeite om in slaap te vallen in de avond. Overdag echt geen enkel probleem.

We zijn nu een paar avonden verder met uren wiegen en slapend wegleggen en dat ging mij tegen staan. Ze kreeg door dat ze met piepen gezellig bij ons kon zijn. Wie zou er dan niet gaan gillen? Dat is veel leuker. 

En ik weet dat dit echt een mama discussie puntje is en ik wil benadrukken dat ieder zijn eigen weg hierin moet volgen. Veroordeel niemand hierop. 

Natuurlijk.. het voelt ergens ook niet fijn om je baby te laten huilen, maar na een paar keer merkte ik snel verschil. Het is even verstand op nul en geduld hebben. 

Zoek jij een manier en wil je het uitproberen.. Wij doen het als volgt:

Wij leggen haar weg met elke keer dezelfde tekst. 'rustig maar liefie, mama (of papa) is er, het is tijd om te slapen. Ga maar lekker slapen lieverd' kus, aai over de bol. Wegleggen, speentjes geven en nog een paar keer shh shh. Ennn weglopen. Ongeacht of ze gaat krijsen. 

Timer op 4 minuten en als ze dan nog huilt weer terug en weer hetzelfde. En zo door tot ze stil blijft. 

Was het stil en begint het weer? Kijk op de klok en timer weer 4 minuten en begin weer opnieuw. 

Het kan soms echt heftig zijn en het liefst ga ik ook een potje janken, maar volhouden en geduld hebben is denk ik de sleutel tot succes! 

En.. Onthou dit goed. Ouders winnen al-tijd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je