Snap
  • Baby

Laten dopen, of toch maar niet?

Morgen wordt haar neefje gedoopt. Zal ik mijn dochter ook (ooit) laten dopen?

De vraag is al wel eens gevallen. Zullen we Izzy laten dopen of toch niet? We hebben ons er nooit echt over uitgesproken.

Mijn vriend en ik zijn allebei gedoopt, hebben de communie gedaan en het vormsel. Wat dat betreft zijn we dan ook Katholiek opgevoed. Wat dat verder inhoudt? Tja... naar de kerk gaan we eigenlijk nooit en trouwen hoeft voor ons allebei niet. Echt in God geloven doe ik dan ook niet zoals het in de Bijbel staat. Wel denk ik dat er 'iets'  is, maar ik weet ook weer niet precies wat.

Omdat we allebei wel Katholiek zijn opgevoed, weet ik nu niet zo goed wat we met onze dochter zullen doen. Van de ene kant is het wel iets wat erbij hoort, van de andere kant wil ik ook weer niet de stempel 'Katholiek'  op haar plakken. Misschien wil ze wel een ander geloof aanhangen of helemaal geen.

Zoals ik er nu in sta, wil ik haar ooit zelf laten kiezen wat ze wil. In eerste instantie of ze een geloof wil aanhangen en daarna welke dat dan is. Dat zien we tegen die tijd wel ;)

8 jaar geleden

Ik zie Izzy ook nog niet echt aandacht hebben voor Godsdienst op school ;)

8 jaar geleden

Voordeel, de geloven krijgen ze mee op school. Moeten ze wel beter opletten als die van mij. Want mijn jongste kwam thuis met. Mama ik geloof in jezus. " ik huh wat zeg je ?" Grapje ik geloof in jou ;). Maar dag erna kwam ze thuis, mama je moet niet in jezus geloven want dan moet je naar de kerk en krijg je geen eten meer. En bidden doe je zo. ( deden ze voor op de moslim manier) maar ja ze is nog maar 5. De oudste geloofd niet echt ergens in, de sterretjes zijn ook gewoon sterretjes, als je dood bent word je begraven of gecremeerd was zijn pleidooi uit het niets van het weekeinde. ( nou hebben wij een oma die ongeneeslijk ziek is, dus ze krijgen wel het een en ander mee) maar niet van het geloof want ik geloof niet echt in de geloofsfiguren

8 jaar geleden

Zo had ik het ook bedacht inderdaad. Totdat gisteren iemand zei dat we dan wel alle keuzes moeten uitleggen. Dus ook andere geloven, misschien wil ze wel Moslima worden. Dat wordt voor papa en mama ook nog even een en ander uitzoeken ;)

8 jaar geleden

Je kunt je dochter ook vertellen over het geloof en waar jullie in geloven maar haar zelf laten kiezen of ze gedoopt wil worden of niet. Ja dan moet je wat langer wachten maar dan kan ze wel zelf beslissen. Zo willen wij het doen. Vertellen over God en wat het geloof inhoud. Onze zoon mag zelf beslissen of hij wel of niet gedoopt wil worden.