{{ message.message }}
{{ button.text }}

Laten dopen, of toch maar niet?

Morgen wordt haar neefje gedoopt. Zal ik mijn dochter ook (ooit) laten dopen?

Afbeelding blog 'Laten dopen, of toch maar niet?' Achtergrond blur afbeelding

De vraag is al wel eens gevallen. Zullen we Izzy laten dopen of toch niet? We hebben ons er nooit echt over uitgesproken.

Mijn vriend en ik zijn allebei gedoopt, hebben de communie gedaan en het vormsel. Wat dat betreft zijn we dan ook Katholiek opgevoed. Wat dat verder inhoudt? Tja... naar de kerk gaan we eigenlijk nooit en trouwen hoeft voor ons allebei niet. Echt in God geloven doe ik dan ook niet zoals het in de Bijbel staat. Wel denk ik dat er 'iets'  is, maar ik weet ook weer niet precies wat.

Omdat we allebei wel Katholiek zijn opgevoed, weet ik nu niet zo goed wat we met onze dochter zullen doen. Van de ene kant is het wel iets wat erbij hoort, van de andere kant wil ik ook weer niet de stempel 'Katholiek'  op haar plakken. Misschien wil ze wel een ander geloof aanhangen of helemaal geen.

Zoals ik er nu in sta, wil ik haar ooit zelf laten kiezen wat ze wil. In eerste instantie of ze een geloof wil aanhangen en daarna welke dat dan is. Dat zien we tegen die tijd wel ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je