Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Krampjes... Wel of niet aan de middeltjes?

Krampjes en wat nu? Gaan we aan de middeltjes of zitten we het " gewoon" uit?

Onze dochter is alweer 3,5 week oud. De krampjes zijn inmiddels ook toegeslagen zoals bij veel baby's het geval is na 3 weekjes. Is het nu gewoon uitzitten tot ze er waarschijnlijk bij 3 maanden gewoon over heen groeien of gaan we proberen haar een beetje te helpen. Bij het cb hadden ze het over infacol maar op internet hoor ik ook veel het sab simplex vallen. Zijn er meer ouders die met het dilemma rondlopen of ze hun kindje echt iets willen geven wat misschien straks helemaal niet zo briljant blijkt te zijn als gedacht? Donderdag bij het cb maar even vragen maar alle info van ouders met ervaring is meer dan welkom !! 

9 jaar geleden

Onze dochter heeft inderdaad ook veel scheetjes. De ene nacht slaapt ze aardig door en de volgende dag kan het zomaar weer helemaal mis zijn. Wij geven ook af en toe een fopspeen inderdaad. Dan is ze ook even een beetje afgeleid en kan soms inderdaad ook in slaap vallen. Veel wrijven over haar buikje. Morgen hebben we een afspraak bij het cb dus dan vragen we het nog even extra maar mijn vriend heeft al sab simplex besteld voor als we dat gewoon mogen gebruiken. Ik hoop voor haar dat het een beetje rustiger word. Het is zo sneu zo'n kleintje in paniek.

9 jaar geleden

Hier ook last van krampjes. Bij onze zoon voor mijn gevoel meer dan bij onze dochter. Bij beide infacol gebruikt. Bij onze zoon (nu bijna 2) heb ik niet het gevoel gehad dat het werkte. Maar nu bij onze dochter wel. Als wij het een dag niet gebruiken is zij zichtbaar meer wakker en heeft meer moeite met poepen. Ook laat zij veel scheetjes. Ze heeft er dan moeite mee en slaapt slechter. Als wel het wel gebruiken is het nog niet over, maar de dag over het algemeen is rustiger. En ook ik hoor heel wisselende berichten over het gebruik van middeltjes. Maar zo lang ik het gevoel heb dat het werkt gebruik ik het gewoon. Ze zijn er voor gemaakt dus zal het denk ik niet heel slecht zijn om ze te gebruiken. Ook geven wij op die momenten een speentje. Onze dochter kan inslapen en dan voel je haar buikje en wordt ze weer wakker. Met een speentje kan ze de krampjes wat wegzuigen als het ware. Een speentje (zuigen) zorgt voor het ingang zetten van de darmen. Ook biedt het wat troost voor haar. Zo hoef ik niet de hele dag met haar te zitten en slaapt ze gemakkelijker in. Succes

9 jaar geleden

Dat is altijd moeilijk he. Bij ons meisje hebben we de druppeltjes van VSM gebruikt, ik kom nu even niet op de naam. Bij haar hielp dit heel erg goed. Ons mannetje daar integen had ontzettend veel last van krampjes. Ik heb nachten met hem opgezeten dat hij gilde van de krampjes. Zo ontzettend zielig. Wij hebben zowel infacol als sab simplex geprobeerd, maar het leek of het alleen maar erger werd. Zo erg dat mijn man zei als je er nu niet mee stopt dan gooi ik het persoonlijk in de prullenbak, dat spul komt er niet meer in. Toen heb ik uiteindelijk babythee gehaald in Duitsland, daar zit venkel in. Wij wonen net over de grens dus halen was niet zo'n probleem. Hier in Nederland raden ze venkel absoluut af bij kleine kinderen. Ik deed gewoon een lepeltje thee in zijn flesje melk. En het werkte ontzettend goed. Ik zeg niet dat de krampjes meteen helemaal weg waren, maar ze werden wel minder. Mijn tip kijk goed naar je kindje en doe dat waar jij je goed bij voelt. Succes!