{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kraamweek zonder coronaregels (december 2019)

Op een grote roze wolk.

Afbeelding blog 'Kraamweek zonder coronaregels (december 2019)' Achtergrond blur afbeelding

Het is alweer meer dan een jaar geleden die kraamweek, maar toch leuk om het op te schrijven. Het staat me allemaal nog goed bij en het was een hele fijne week, dat mag ook wel eens gedeeld worden.

Hannah is op zaterdag geboren in het ziekenhuis in Bergen op Zoom. We moesten nog blijven ivm haar lage suikerwaarde, maar al zaterdagavond was duidelijk dat we zondagochtend naar huis mochten. Dus wij zaten om 9.00uur al startklaar. Om half 10 waren de ontslagpapieren gereed en belden we het kraamcentrum. Het was druk in onze regio (al die Brabanders verwekken kindjes rond carnaval denk ik?) en er zou pas smiddags een kraamhulp beschikbaar zijn. Of we dan nog even wilden blijven? Nee hoor, lekker naar huis! 

Toen de kraamhulp voor de deur stond smiddags stond ik onder de douche en liet Nim haar binnen. Hij nam haar gelijk mee naar boven, dat was best een gekke eerste ontmoeting. 

Gelukkig klikte het gelijk goed, de eerste dag hebben we ons bevallingsverhaal verteld en zij vertelde wat we van haar konden verwachten. Kijk daar houd ik van, lekker duidelijk. We hadden die week een heerlijk ritme, manlief werd standaard voor een of andere boodschap de deur uit gestuurd en wij keuvelden lekker. Daarna koffie en kwam er vaak familie langs. Hannah deed het perfect, de kraamhulp wist van aanpakken en zo kwam het dat we veel tijd hadden voor koffie en gezellige gesprekken. Onze kraamhulp verwende ook nog door Indisch te koken! 

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik in de kraamweek meer heb gehuild dan Hannah. Want wat als mijn kleine meisje ooit iets overkomt? Jeetje, wat er allemaal door je kop gaat die eerste dagen.  

Was het alleen maar roze wolk? Nouja op 1 klein dingetje na; ik kreeg blaasontsteking en flinke koorts. 

Wat heb ik geboft, toen, in december 2019, kon ik nog niet bedenken dat het voor al die moeders die in 2020 moeder zouden worden een hele andere kraamweek zou zijn. Al die maatregelen en dat je dan niet gelijk iedereen kan knuffelen.. Ik ben nu met terugwerkende kracht extra dankbaar❤️


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je