{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kraamslaapje of hielprikje...?

Als je kinderen volwassen zijn vergeet je hoe het was toen ze nog klein waren. Maar soms heb je een herinnering zoals toen met de hielprik van onze oudste.

Afbeelding blog 'Kraamslaapje of hielprikje...?' Achtergrond blur afbeelding
Hoe deed ik dat allemaal vroeger? Als je kinderen volwassen zijn vergeet je hoe het was toen ze nog klein waren. Maar soms floept opeens een herinnering helder naar boven. Zoals toen met de hielprik van onze oudste. 27 jaar geleden lag ik als een koningin in mijn eerste kraambed. Nou ja, wel een beetje verlepte koningin. Want ik was best wiebelig en moe van deze grote nieuwe ervaring. Maar een middagslaapje hielp me echt. Op de 6e of 7e dag was ik tegen 1 uur ’s middags, samen met mijn miniatuur-baby-zoontje net heerlijk in slaap gevallen. Mijn man was alweer naar zijn werk. Opeens werd ons geluk wreed verstoord door de voordeurbel: TRRRIINNGG....wazig stommelde ik naar beneden en daar stond een vrolijke en erg fitte wijkzuster."Hallo, hoe is het met jullie....ik kom even het hielprikje geven" Er kon bij mij geen lachje af.....

Hielprik

Niet dat ik de hielprik niet belangrijk vond, maar op dat moment...! Tegenwoordig worden met de hielprik veel meer ziektes opgespoord als in die tijd. Ziektes die je niet verwacht. Bij die ziektes maakt nogal uit of je ze vroeg ontdekt bij het kind. Want als je meteen met behandelen of met een dieet kan starten, zijn de gevolgen veel minder ernstig.  Maar ik ben benieuwd of de wijkverpleging nog wel eens zonder afspraak aanbelt bij een kraamvrouw. Tegenwoordig staat op het geboortekaartje vaak al dat er ’s middags gerust wordt. Dat had ik in 1984 beslist ook moeten doen…! Mies Wits-Douw info@erfocentrum.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je