Snap
  • Baby

Korte slaapjes en wel moe...

onze zoon van 6 mnd doet steeds slaapjes van zo'n drie kwartier en is dan al na een half uur weer moe, hoe leer ik hem langer te slapen

Judah is nu 6 mnd en het is een vrolijk en gezellig mannetje. Hij speelt lekker in de box maar het liefst kijkt hij naar zijn zussen vanuit zijn wipstoeltje. Ze doen natuurlijk allemaal gekke dingen om hem aan het lachen te maken. Maar ze lezen hem ook voor en zingen voor hem. Hij wordt bedolven onder de kusjes en knuffels dus je zou zeggen dat het alleen maar genieten is. Maar helaas, heeft hij net als zijn zussen, een beroerd slaapritme. Overdag slaapt hij steeds korte slaapjes en is dan na een half uur alweer moe, het lukt niet om in een keer twee uur achter elkaar te slapen. s'nachts slaapt hij ook geen volledige nacht door, midden in de nacht om vier uur zit ik mijn mannetje te voeden. Ook is hij in zijn slaap onrustig....maar hoe los ik dit op? Het advies van een vast ritme enzovoort ken ik allemaal wel...dus wie heeft de gouden tip? 

Met onze dochter zijn we na drie jaar uiteindelijk bij een orthopedagoog terecht gekomen, zij was elke nacht van twee tot vijf uur gewoon wakker. De bezoekjes aan deze dame hebben we geholpen maar ze wordt nog regelmatig snachts wakker en ze is al bijna vijf. Onze nachtrust laat dus echt te wensen over...;)

9 jaar geleden

Ik leg hem wakker weg en hij slaapt op zijn eigen kamertje. Slaapzakje aan, knuffeldoekje en speentje, hij valt vrij makkelijk in slaap. Soms nog even een keer terug als hij zijn speen kwijt is voor hij goed slaapt. Ik blijf niet bij hem zitten maar ga gewoon weer weg. Als ik zijn speen er weer in ga doen maak ik geen contact met hem. We hebben al geprobeerd om hem warmer of juist koeler weg te leggen maar met beide geen verschil. Hij wordt gewoon te snel weer wakker....en heeft zijn slaap dan nog niet gehad. Het helpt niet om het te laten liggen of nog weer een speen te geven, hij raakt dan helemaal overstuur.

9 jaar geleden

Rust en regelmaat hebben hier wonderen verricht. Ik lees dat je dat al kent, hoe reageerde je zoontje erop als je je daaraan hield? Valt hij zelf in slaap op zijn kamer? Leg je hem wakker weg of al slapend? Heeft hij misschien zuigbehoefte (speentje)? Heeft hij het misschien sneller koud? Ik roep maar even wat er in me op komt...

9 jaar geleden

Op zijn eigen kamertje, anders is hij veel te veel afgeleid. En bovendien vindt ik het ook fijner als hij gewoon lekker in zijn bedje slaapt en de andere kinderen gewoon hun gang kunnen gaan.

9 jaar geleden

Mijn kindje van bijna 5 maanden slaapt ook maar 3 kwartier tot 1 uur maximaal in de ochtend, in de middag en in de namiddag. Tussendoor is ze erg moe en 's nachts wordt ze nog 2x per nacht wakker. Ze doet haar slaapjes in haar eigen kamertje in alle stilte omdat ze anders helemaal niet kan slapen. Ook huilt ze standaard 10 minuten voordat ze in slaap valt. Ik heb me er maar bij neergelegd. Vaste schema's werken helaas niet. Waar laat jij jouw kleine slapen? Beneden in de box of alleen op z'n kamer?