{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koortsstuipen, vreselijk!

Wij hebben een prachtige dochter van 7 maanden oud. We genieten intens van haar en ze ontwikkelt zich goed. Ze is altijd lief en vrolijk en

Afbeelding blog 'Koortsstuipen, vreselijk!'

wij hebben een prachtige dochter van 7 maanden oud. We genieten intens van haar en ze ontwikkelt zich goed. Ze is altijd lief en vrolijk en nooit ziek totdat...

Onze dochter was al een aantal avonden  onrustig. Normaal gesproken slaapt zij van 19:00 tot 07:00 maar ze werd al een aantal avonden meerdere keren  wakker. Ik geef nog borstvoeding dus ik legde haar steeds aan en dan viel ze weer in slaap. Ook deze avond werd zij wakker toen wij naar bed wilden gaan. Ik ging even bij haar kijken en ontdekte dat zij erg warm aanvoelde. Ik had haar maar even uit bed gehaald om haar slaapzak uit te doen en te kijken of zij misschien wat wilde drinken. Ik naam haar mee naar onze slaapkamer en legde haar neer op bed. Ze lachte lief naar ons en ze oogde niet ziek. Ineens begon zij uit het niets vreemd te ademen en ging haar liefje schokken. Wij voelde aan dat dit niet oké was en mijn man pakte haar direct op. Ik was in paniek en schreeuwende wat er aan de hand was. Ze bleef schokken en haar ogen draaide weg. Ik besloot 112 te bellen, er zou direct een ambulance komen. De mevrouw aan de telefoon vermoedde een koortsstuip en vroeg ons haar kleertjes uit te trekken, temperatuur te meten en haar dan op haar zij te leggen. Haar temperatuur bleek 39,6 graden te zijn. Ik ging beneden de lichten vast aan doen en de deur open zetten voor de ambulancebroeders. Er stonden inmiddels al mensen voor ons huis te wachten die via een app kunnen zien waar ambulances heen gaan....vreselijk! Ik bleef in de gang wachten en mijn man was boven met onze dochter. Ik durfde niet meer naar boven want ik kon niet zien hoe mijn meisje aan het schokken was. Het was een vreselijk beeld. Na 10 min. Was de ambulance er en op dat moment kwam onze dochter weer bij. Het was inderdaad een koortsstuip. Ze was zo slap als een vaatdoek en erg ziek. We moesten haar om de 4 uur paracetamol geven om de koorts te onderdrukken. 

De volgende dag ben ik met mijn dochter naar de huisarts geweest om te onderzoeken  waar de koorts vandaan zou kunnen komen. Ze had geen long- keel of oorontsteking dus de huisarts dacht aan een virusinfectie. We mochten gewoon paracetamol blijven geven.

Na 2 dagen zakte de koorts goed. Ik haalde haar 's middags van bed en ze was erg vrolijk. Temperatuur was toen 37,4. 30 min. Later werd zij hangerig en huilerig en voelde ik haar warm worden. Ze begon weer schokjes en rare trekkingen  te krijgen. Ik raakte lichtelijk in paniek, bang dat ze het weer zou krijgen. Ik belde direct de huisarts waarop de assistente als eerst vroeg of ik een momentje had. Na 7,5 minuut pakte ze de telefoon pas weer op. In die minuten werd ik zo bang en ook boos op de assistente omdat het steeds erger werd met mijn dochter. De assistente zou met de huisarts overleggen of ik mocht komen, ik zou snel teruggebeld worden. Mij dochter kreeg ondertussen dus weer een koortsstuip. Op dat moment was ik erg verdrietig en bang. Het is zo'n naar gezicht om je meisje zo te zien. Ik had de huisarts weer direct gebeld en zij kwam gelukkig gelijk naar ons toe. De koortsstuip duurde 10 minuten. De huisarts kon ook nu niks ontdekken en wilde dat ik naar de eerste hulp ging om haar te laten onderzoeken door een kinderarts. 2 koortsstuipen in  1 koorts periode was volgens haar een reden om het te laten onderzoeken.

Bij de eerste hulp konden ze niet vinden waar de hoge koorts vandaag  kwam dus ook zij dachten aan een virusinfectie. We moesten een nachtje blijven  slapen zodat ze een hersenfilmpje konden maken van mijn dochter. Uit het hersenfilmpje is gelukkig ook niets gekomen. De volgende dag mochten we weer lekker naar huis. De stuipen zijn gekomen door een te snelle temperatuurverhoging. De hersenen kunnen dit niet verwerken. Inmiddels is de koorts helemaal gezakt maar zijn wij wel bang dat het weer gebeurd. Volgens mij neemt die angst pas af als ze een tijd weer gezond is. We hebben direct een  babyfoon gekocht. We zijn  zo blij dat zij de eerste keer dat het gebeurde onsaid 'waarschuwde' door wakker te worden. Wat als het was gebeurd terwijl wij lagen te slapen. Ze maken op dat moment helemaal geen geluid. Ik wil daar niet meer over nadenken. Het leven is wat dat betreft kwetsbaar. Van het ene op het andere moment kan je met een heleboel zorgen te maken hebben. We gaan haar nu extra vertroetelen :) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je