{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koortsstuip #9

De angst blijft aanwezig..

Afbeelding blog 'Koortsstuip #9'

De vorige blogs schreef ik over de koortsstuipen van mijn dochtertje en wat daar allemaal bij kwam kijken.

Het is bijna vakantie, heerlijk even anderhalve week ontspannen. Ik merk dat het de laatste tijd erg druk op het werk is geweest en dat alles rondom ons dochtertje ook een behoorlijke impact heeft gehad. Ik verlang echt even naar rust, leuke uitstapjes en afspreken met vriendinnen.
In de vakantie zullen we een tijdje in het huis van mijn ouders zitten, zij gaan op een verre vakantie en wij passen op de huisdieren en het huis. Ze wonen in een andere plaats, heerlijk aan het bos en een groot park plus een speeltuin zijn op steenworp afstand.

Er is alleen één maar..
De eerste maandag van de vakantie krijgt mijn dochtertje haar 14 maanden inenting. Bij de vorige afspraak op het CB werd ik al gewaarschuwd dat hij heftig was en kindjes hier behoorlijk ziek van kunnen worden. En even tussen ons.. om even heel eerlijk te zijn, ik vond het al een beetje (erg) spannend voor ze de koortsstuipen heeft gehad.
Ik heb er uitgebreid over gesproken met onze kinderarts en we hebben samen een soort plan van aanpak gemaakt. Ik heb haar dossier meegekregen en ook de brieven die naar onze eigen huisarts zijn verstuurd. Deze heb ik allemaal op mijn telefoon, mail en laptop opgeslagen zodat ik er overal bij zou kunnen. Mochten we dan ergens anders dan thuis bij een dokter of in het ziekenhuis belanden, kan ik alle informatie overhandigen die we tot nu toe hebben. In haar luiertas zit een ampul met rectale diazepam en in het huis ligt speciale neusspray voor het grijpen. Er staat een tas klaar met daarin wat noodspulletjes die ik zo kan pakken als we naar de dokter of het ziekenhuis moeten zodat we in elk geval 1 nacht zouden doorkomen zonder problemen.
Mijn man moet een flink stuk rijden voor zijn werk dus zal als er iets gebeurd moet ik anderen om hulp vragen. Het zal zeker 1,5 uur duren voor hij bij ons kan zijn.. Gelukkig heb ik een aantal mensen die dicht bij mijn ouders wonen en ik in geval van nood zou kunnen inschakelen. Het doet me ontzettend veel goed dat naast familie & vrienden er zelfs collega's zijn die aanbieden dat ik altijd mag bellen omdat zij erg dichtbij wonen.

Het klinkt misschien allemaal wat overdreven voor "gewoon" een koortsstuip want "dit kan toch eigenlijk geen kwaad" zal je misschien denken. Maar nogmaals dit plan komt grotendeels vanuit de kinderarts en dat maakt mij best zenuwachtig...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je