{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koortsstuip #8

Afspraak met de kinderarts en opnieuw leren loslaten

Afbeelding blog 'Koortsstuip #8' Achtergrond blur afbeelding

In mijn vorige blogs beschreef ik de 3 koortstuipen van mijn dochtertje en de nasleep hiervan. Vandaag hebben we controle afspraak bij de kinderarts.


Loslaten, iets waar je direct na de geboorte van je kindje al mee begint.
Van veilig in je buik, continu samen en niemand waar je je kindje nog mee hoeft te delen tot anderen die voor je kindje zorgen, erop passen en uiteindelijk gaat je kind zelfstandig de wereld tegemoet.

Ik merkte dat ik mijn dochtertje opnieuw moest leren loslaten. De dag van de koortsstuipen waren mijn man en ik toevallig beide samen thuis en konden we het goed opvangen. Na anderhalve week ging ze weer een paar uurtjes naar de opvang toe. Ik had een stappenplan gemaakt over hoe er gehandeld moest worden bij een stuip en extra medicatie geregeld die daar kon blijven. Toch had ik het moeilijk op het moment dat ik deur uitstapte. Het voelde bijna alsof het weer de eerste keer was dat ik haar bij de opvang achterliet. Gelukkig had de gastouder het door en werd ik de hele dag door overladen met foto's, filmpjes en berichtjes over wat ze allemaal deed. De tweede en derde keer werd het al makkelijker voor me en nu is het weer als vanouds.
Bij de oma's was het eigenlijk precies hetzelfde, ik moest weer het vertrouwen krijgen dat anderen net zo goed voor haar kunnen zorgen als wij dat kunnen. En dat zij echt wel kunnen handelen als dit nodig is.

Mijn moeder gaat mee naar het ziekenhuis vandaag, extra oren horen toch altijd meer en ik moest wat dingen vragen die ik bang was te vergeten.
Daar aangekomen zet mijn dochtertje als vanouds de boel lekker op stelten, ze rent overal heen, begroet iedereen met een lach & een zwaai en wil alles ontdekken. De kinderarts is een begripvolle vrouw die rust uitstraalt. Ik vraag om extra medicatie omdat ik bang ben dat wanneer dit allemaal wat is weggezakt ik het ooit zal vergeten. Dus ik wil graag op de plekken waar ze regelmatig is gewoon standaard een dosis hebben liggen. Dit wordt meteen geregeld zonder vragen. We bespreken het stappenplan wat ik heb gemaakt en ik vraag naar de komende inenting, de 14 maanden variant. Hier staat in de bijsluiter dat er kans is op een koortsstuip en of we deze dan moeten spreiden. Of ze kan aangeven wat de kans is dat ze er een zal krijgen en of er mogelijkheden zijn om dit voor te zijn. Geduldig staat ze me te woord, beantwoord mijn vragen.

Ja ze heeft een grote kans op, percentages zijn er niet te geven maar ik moet goed opletten want ze is er gewoon heel erg gevoelig voor.

Ik voel me begrepen, enigszins gerustgesteld omdat we het goed doen en goed handelen. Maar de woorden dat mijn dochtertje er "heel erg gevoelig" voor is dreunen wel na, wat staat ons hiermee nog te wachten?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je